Zakoračite u proširenu stvarnost i "oživite" svoje crteže uz Just a Line

Dovoljno je uključiti aplikaciju, koja će aktivirati kameru i potom na scenu koja se pojavi na zaslonu uređaja nacrtati neki jednostavan crtež.

Martina Čizmić | 09.07.2018. / 08:44

Googleova aplikacija Just a Line (Foto: Screenshot/YouTube) (Foto: Screenshot/YouTube)

Proširena stvarnost pronalazi sve više primjena u svakodnevnom životu. Omogućuje gledateljima da vide kako bi nešto, još uvijek virtualno i neopipljivo, izgledalo u stvarnom prostoru.

No u Googleovu odjelu koji se bavi eksperimentima proširenu stvarnost iskoristili su za - zabavu.

Tako nova aplikacija Just a Line omogućuje svim vlasnicima pametnih telefona i tableta s podrškom za proširenu stvarnost da pretvore obično fotografiranje u zabavno i nestvarno iskustvo.

Dovoljno je uključiti aplikaciju, koja će aktivirati kameru i potom na scenu koja se pojavi na zaslonu uređaja nacrtati neki jednostavan crtež. Fotografije i videa možete i snimiti te podijeliti sa prijateljima ili cijelim svijetom.

Crteže možete stvarati i istovremeno sa svojim prijateljima (s kojima ste uparili uređaj) bez obzira na operativni sustav koji koriste, što je dodatni plus cijelom projektu.

Kako cijeli postupak izgleda, možete pogledati u samom videu, a aplikaciju možete preuzeti u App Storeu odnosno Google Play Storeu.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti