Zarazna igra uz koju možete izgubiti sate skriva se u vašem Chromeu

Iako jednostavna, nemojte misliti da je igra i lagana.

Martina Čizmić | 11.06.2019. / 10:14

Igra na Chromeu (Foto: Zimo)

Ako ste se ikad našli u zrakoplovu na dugačkom letu ili potrošili sav internetski promet na svom mobilnom telefonu, vjerojatno vam je u nekom trenutku bilo veoma dosadno.

No znate li da nadohvat ruke (ili prstiju) imate jednostavnu videoigru kojom se možete zabaviti (ili djecu), a nije potrebno nikakvo dodatno instaliranje ili internetska veza. Dodatna je prednost što, ako prepustite uređaj djetetu, nema pristup nepoćudnom sadržaju ili kupovini aplikacija jer – nema interneta.

Dovoljno je otvoriti internetski preglednik Chrome i upisati bilo koju internetsku adresu te pritisnuti "enter" odnosno "idi". Nakon što vas Chrome obavijesti da niste spojeni na internet i prikaže vam malog dinosaura, dovoljno je pritisnuti razmaknicu (ako ste na računalu) odnosno dodirnuti ekran (ako ste na pametnom telefonu) i igra kreće.

Igra na Chromeu (Foto: Zimo)

Princip je veoma jednostavan. Upravljate dinosaurom koji trči po ekranu. Cilj je da trči što dulje, izbjegavajući pri tome prepreke poput kaktusa i ptica. Da biste preskočili prepreku, dovoljno je pritisnuti "razmaknicu" ili dodirnuti ekran. I to je to.

Iako jednostavna, nemojte misliti da je igra i lagana. Kako napredujete, tako se dinosaur sve brže kreće, a dodatno vam upravljanje otežavaju izmjene dana i noći odnosno ptice koje lete na različitim visinama.

Osim što možete igrati sami, možete se i natjecati s prijateljima ili suputnicima tko će imati najbolji rezultat.

Igru možete igrati i ako ste spojeni na internet. Dovoljno je u adresu u Chromeu upisati chrome://dino i igra kreće.

Sretno!

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti