Zatvara se kompanija koja je najavljivala revoluciju prijevoza

Hyperloop One je osnovan 2014. godine i prikupio je više od 400 milijuna dolara

Hina | 22.12.2023. / 13:01

Model hyperloopa (Foto: Afp)

Tvrtka za brzi teretni prijevoz Hyperloop One zatvorit će se jer nije uspjela dobiti nikakav ugovor za izgradnju funkcionirajućeg hyperloopa, izvijestio je Bloomberg pozivajući se na dobro obaviještene izvore.

Kompanija sa sjedištem u Los Angelesu, koja je u 2020. dovršila prvu putničku vožnju na svijetu temeljenu na sustavu lebdećih kapsula super velike brzine, rasprodat će svoju preostalu imovinu, a zaposleni će prestati raditi s 31. prosincem.

U sustavu hyperloop, koji koristi magnetsku levitaciju, putovanje između New Yorka i Washingtona trajalo bi samo 30 minuta, što je dvostruko brže od leta komercijalnim mlažnjakom i četiri puta brže od brzog vlaka.

Slika nije dostupna Neslavan kraj Muskova projekta prijevoza budućnosti

Slika nije dostupna Virgin Hyperloop otpustio skoro polovicu zaposlenika i odustao od revolucionarnog prijevoza putnika

Elon Musk je ponovno pobudio zanimanje za tu tehnologiju 2013. godine. Njegovo poduzeće za izgradnju tunela, The Boring Company, nastoji poslati putnike smještene u kapsule kroz međugradski sustav divovskih podzemnih vakuumskih cijevi poznatih kao Hyperloop.

Hyperloop One je osnovan 2014. godine i prikupio je više od 400 milijuna dolara, uglavnom od emiratske brodarske kompanije DP World i britanskog milijardera Richarda Bransona

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti