Spektakularni prizori: Zavirite u putničku kabinu Virginova turističkog svemirskog broda

Virgin Galactic planira turističke letove u svemir učiniti dostupnima u sljedećih nekoliko godina i to po cijeni od 250 tisuća dolara po putniku.

Martina Čizmić | 29.07.2020. / 16:51

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Virgin Galactic ozbiljno se priprema za prve komercijalne turističke letove u svemir. U zanimljivom videu pokazali su kako izgleda unutrašnjost njihovog svemirskog broda SpaceShipTwo, koji bi uskoro trebao povesti prve putnike na jedinstvenu vožnju.

Kako je u videu opisao sam osnivač Virgin Galactica, Richard Branson, prvo su osmislili putničku kabinu, a onda su napravili svemirski brod oko toga.

Prema onome što je vidljivo u videu, fokus je u potpunosti stavljen na udobnost putnika te neometan pogled kroz prozore. Diljem kabine razmještene su brojne kamere koje bi trebale zabilježiti dojmove samih putnika tijekom leta.

Podsjetimo, Virgin Galactic planira turističke letove u svemir učiniti dostupnima u sljedećih nekoliko godina i to po cijeni od 250 tisuća dolara po putniku.

No, za sad nema točnog datuma kad bi prvi turisti mogli krenuti prema svemiru, a potraje li ova pandemija koronavirusa, to bi moglo dodatno ugroziti Bransonove planove.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti