Zbog miješanja u izbore u SAD-u: Assange ostao bez interneta

Ekvadorska vlada smatra kako se objavom ovih dokumenta utječe na ishode izbora u SAD-u, a oni su se obvezali 'ne miješati u internu politiku drugih država'

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 19.10.2016. / 10:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je WikiLeaks objavio tisuće mailova Johna Podeste, predsjednika kampanje Hillary Clinton, on je za hakiranje optužio Rusiju napomenuvši kako se na ovaj način želi umiješati u američke predsjedničke izbore i pomoći Donaldu Trumpu u njegovim nastojanjima da postane najmoćniji čovjek SAD-a. Među inim, ovi su dokumenti otkrili i informacije o sastancima Hillary Clinton s bankarima, a Podesta je potvrdio da je dio dokumenata autentičan, no napomenuo je kako vjeruje da je dio tih dokumenata promijenjen. Jedna od posljedica objavljivanja ovih dokumenata jest i ukidanje interneta Julianu Assangeu – on se trenutno nalazi u ekvadorskoj ambasadi u Londonu u kojoj ima potpunu zaštitu, a s obzirom kako je on odgovoran za objavljivanje ovih dokumenta, ekvadorska vlada odlučila mu je privremeno onemogućiti pristup internetu.

 

Naime, ekvadorska vlada smatra kako se objavom ovih dokumenta utječe na ishode izbora u SAD-u, a oni su se obvezali 'ne miješati u internu politiku drugih država' te im nije ostalo ništa drugo nego da Assangeu ukinu pristup internetu kako ne bi ponovno objavio slične dokumente. Jedine posljedice koje će Assange snositi bit će da će neko vrijeme biti offline te ne treba strahovati od ukidanja azila u ekvadorskoj ambasadi jer su u objavi iz ambasade poručili kako će mu i dalje pružati sigurnost sve dok se ne ukaže prilika za njegovo prebacivanje na sigurno mjesto.  

Izvor: Digital Trends

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti