Zbog tehničkih problema propao Pokemon Go Fest u Chicagu

Nadajmo se samo da će druga događanja koja su najavljena u Europi biti bolje organizirana.

Martina Čizmić | 23.07.2017. / 20:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prvi Pokemon Go Fest koji se trebao održati u Grant Parku u Chicagu pokazao se kao potpuni promašaj zbog tehničkih problema organizatora.

Okupljanje ljubitelja Pokemon Go, koje je trebalo poslužiti i kao proslava prve godišnjice aplikacije i za lansiranje legendarnih Pokemona, na kraju je postalo veliko razočaranje za tisuće fanova koji su doputovali iz cijelog svijeta.

Događaj, za koji su se karte prodavale po 20 dolara, a neki su kod preprodavača platili i 450 dolara, bio je prema komentarima okupljenih loše organiziran, a mnogi s kartama čak nisu ni uspjeli ući u park.

Organizator događanja i kompanija koja je razvila Pokemon Go aplikaciju, Niantic, obećali su refundirati 20 dolara za kartu i dodati 100 dolara u PokeCoinsima igračima koji su trebali sudjelovati na događanju.

"Tehničke poteškoće izazvale su probleme za velik broj igrača na događanju. Svi se u Nianticu, ispričavamo svim trenerima koji su došli na Pokemon Go Fest danas. Iako smo uspjeli riješiti brojne tehničke probleme, nismo uspjeli posjetiteljima osigurati dobar provod", stoji u priopćenju iz Niantica.

Kako bi ublažili loše iskustvo igračima, Niantic je produljio trajanje cijelog događanja, a igrači koji nisu uspjeli validirati svoje karte to mogu napraviti na posebnim PokeStopovima u blizini Grant Parka u Chicagu.

Međutim, mnogi su na društvenim mrežama iskazali svoje nezadovoljstvo i napisali kako je bilo za očekivati da će biti problema ako se na malom prostoru pojavi 20 tisuća ljudi koji žele u isto vrijeme pristupiti serverima i mobilnoj mreži.

Nadajmo se samo da će druga događanja koja su najavljena u Europi biti bolje organizirana.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti