Zeblaze Crystal, jedan od boljih satova koje sam probao

Kako se više bavite temama pametnih satova, tako sve više primjećujete da ih ljudi zapravo nose i koriste.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.09.2015. / 08:20

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na početku sam mislio “Ma kome treba još sat na ruci”, onda kad probaš jedan sat, pa drugi, treći, četvrti, shvatiš da zapravo to i nije loš gadget.

Naravno, nećete na njemu provoditi toliko vremena kao na telefonu, no upravo će ovaj uređaj poboljšati komunikaciju među ljudima, jer nije baš ljubazno od sugovornika da bulji u mobitel i “sluša” što pričate. Ovako samo pogledate obavijesti na uređaju i vidite može li ista pričekati ili ne.

Ovo su samo neke stvari u kojima je pametan sat itekako dobar. Zadnji na testu imao sam Zeblaze Crystal, pametan sat lijepog dizajna i mogu reći jedan od najboljih satova koje sam probao. Ovdje treba isključiti Samsung i Apple koji su otišli ipak par koraka dalje od jeftinijih Kineza, te uređaje poput Pebble koje još nisam probao, no Crystal sasvim solidno služi svrsi.

  

Samo pakiranje već pokazuje na to da je uređaj bolji od konkurencije, a kad ga upalite i počnete raditi s njim vidjet ćete da je iskustvo korištenja puno bolje nego na drugim jeftinijim satovima. Za 15-ak minuta shvatite sve što trebate, imate zasebnu aplikaciju koja prati sve fitness aktivnosti. Uređaj ima tehnologiju paljenja ekrana na trzaj ruke, što ponekad može biti itekako korisno, a s druge strane ekran se može uplati ako mahnete malo jače rukom. Nadalje aplikacija imate dosta, od mjerenja koraka, otkucaja srca u jednom trenutku i u realnom vremenu, monitor spavanja, kalkulator, pregledavanje poziva, nekoliko raznih dizajna izgleda sata, player glazbe (učitava se s mobilnog uređaja), podsjetnik da predugo sjedite, itd.

Baterija je prilično dobra, jedan i pol dan testiranja radila je besprijekorno, gdje još nije bila potrošena do kraja. Iz tvrtke jamče 72 sata, što je sasvim solidno.

Jedina zamjerka sata je što su na službenim stranicama prikazane grafike na ekranu kojih nema na Crystalu, odnosno čini se da su za web koristili Appleove grafike umjesto svojih.

Sve u svemu Crystal je odličan sat koji će vam poslužiti najviše za obavijesti, da ne morate baš svaki put vaditi mobitel iz džepa, eventualno se javiti na sat kada se vozite na biciklu — što je zapravo dobra značajka, te mjeriti neke vaše dnevne aktivnosti. Cijena od 55 dolara uz kupon "ZC" je više nego prihvatljiva, a u videu ispod možete pogledati kako izgleda Crystal u akciji.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti