Sigurno ste se više puta zapitali kada su zadnji puta ažurirane slike koje gledate na Google Earthu, ili možda želite znati kada će se sljedeći puta ažurirati.

Googleov Earth i Maps može nam pomoći u mnogim situacijama kako u edukaciji, snalaženju, pregledavanju, planiranju puta ili slično.

No za sve to moramo imati redovito ažurirane snimke. Google je na temelju mnogih zahtjeva sa foruma odlučio primiti svar u svoje ruke, a rezultat se zove Follow Your World.

Iako je vrlo teško unaprijed znati kada će Google objaviti nove satelitske snimke Google Eartha, nova aplikacija Follow Your World omogućuje vam da odaberete žejlenu lokaciju koju želite pratiti, dok će vam Google poslati obavijest kada će se to područje ažurirati.

Prijava se vrši na Follow Your World aplikaciji, gdje se možete logirati putem vašeg Google računa. Nakon toga odaberete jednu ili više lokacija koje želite praititi, i za ostatak će se pobrinuti Google. Čim će odabrani dio dobiti nove satelitske snimke, vi ćete o tome biti obaviješteni putem Gmaila.

Ovo vrijedi i za Google Earth i Google Maps, a kako bi nadodali nove lokacije ili možda izbrisali stare, Follow Your World ima i korisničko sučelje koje olakšava taj dio posla.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju