Želite svoje prijatelje smlaviti i bazukom i kruhom? Podržite domaću igru Brawlament!

Međunarodni tim studenata osmislio je igru koja bi, sudeći po uspjehu crowdfunding kampanje, biti pravi hit.

Martina Čizmić | 07.06.2019. / 09:43

Igra Brawlament (Foto: Algebra)

Na tržištu bi se uskoro mogla naći još jedna videoigra koja je nastala u Hrvatskoj. Naime,studenti razvoja računalnih igara na Visokom učilištu Algebra ovih su dana pokrenuli crowdfunding kampanju na Indiegogou kako bi skupili dovoljno sredstava za dovršetak igre i izlazak na tržiše.

I u samo nekoliko dana uspjeli su ostvariti više od 75 posto zacrtanog cilja.

Ovaj tim koji broji 11 članova osmislio je videoigru Brawlament koju su, u sklopu studija, izradili ove akademske godine. Radi se o igri u kojoj sudjeluje do četiri igrača – bilo lokalno ili putem interneta – a cilj je ostati posljednji preživjeli.

Autori se željeli oživjeti ugođaj nekih starih hitova koje korisnici još uvijek rado igraju, a da istovremeno igra bude brza, duhovita i lako igriva. Studenti kažu i kako vjeruju da će se istaknuti zahvaljujući nekim zgodnim mehanizmima koji su uspjeli implementirati u igru,  zahvaljujući iskustvu u programiranju i svojim vještinama rješavanja problema.

Tim čini niz game developera. Oni su možda danas još uvijek studenti, ali gledamo li kako je izgledala faza kampanje prije Indiegogoa i sama faza kampanje sada, možemo zaista reći da su to zaista pravi game developeri. Naš tim čine programeri, 2D i 3D umjetnici, te umjetnici za zvuk. Neki od njih također rade na našim kanalima na društvenim mrežama i web stranici. Svi su s Visokog učilišta Algebra, gdje su nam na raspolaganju i neki predavači – veterani kada se radi o razvoju igara, kao što su Victor Popa, Goran Đambić i Ivan Porkolab, koji nam daju savjete kako ići u pravom smjeru, kaže Jurica Adamek, student računarstva, smjer razvoja računalnih igara na Visokom učilištu Algebra, te asistent na istom smjeru, koji je bio uključen kako u razvoj Brawlamenta tako i u prvo iskustvo na zahtjevnom tržištu računalnih igara – izradu i provedbu aktualne Indiegogo kampanje.

Tim studenata počeo je raditi na ideji tijekom prošlog semestra te je tada završio i prototip, nakon čega je uslijedio rad na pretvaranju prototipa u dovršeni proizvod. Na igri su radili Maxence Delacroix (glavni programer, također i redatelj igre), Vincent Lelong (programer, također redatelj igre), Sven Mrđen (umjetnički direktor, dizajn grafike i razina igre), Helena Vukas (grafika i izrada razina), Hrvoje Lukavski (korisničko sučelje), Matija Huremović (zvuk), Karlo Marijić (izrada likova i animacija), Stjepan Pavleković (produkcija, kanali društvenih mreža i programiranje), Helena Martinović (upravljanje projektom), Ivan Radoš (web stranica) i Jurica Adamek (asistent na kolegiju "Monetizacija računalnih igara" i stručna podrška ovom timu studenata).

Igra Brawlament (Foto: Algebra)

Podržite Brawlament, jedinu igru u kojoj vaše prijatelje možete smlaviti i bazukom i kruhom! Već s podrškom od dva dolara dobivate svoje mjesto u povijesti i mogućnost da se doživotno hvalite kako ste upravo vi pomogli da se afirmira prva hrvatska generacija diplomiranih game developera, poručuju mladi developeri.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti