Na tržištu bi se uskoro mogla naći još jedna videoigra koja je nastala u Hrvatskoj. Naime,studenti razvoja računalnih igara na Visokom učilištu Algebra ovih su dana pokrenuli crowdfunding kampanju na Indiegogou kako bi skupili dovoljno sredstava za dovršetak igre i izlazak na tržiše.

I u samo nekoliko dana uspjeli su ostvariti više od 75 posto zacrtanog cilja.

Ovaj tim koji broji 11 članova osmislio je videoigru Brawlament koju su, u sklopu studija, izradili ove akademske godine. Radi se o igri u kojoj sudjeluje do četiri igrača – bilo lokalno ili putem interneta – a cilj je ostati posljednji preživjeli.

Autori se željeli oživjeti ugođaj nekih starih hitova koje korisnici još uvijek rado igraju, a da istovremeno igra bude brza, duhovita i lako igriva. Studenti kažu i kako vjeruju da će se istaknuti zahvaljujući nekim zgodnim mehanizmima koji su uspjeli implementirati u igru,  zahvaljujući iskustvu u programiranju i svojim vještinama rješavanja problema.

Tim čini niz game developera. Oni su možda danas još uvijek studenti, ali gledamo li kako je izgledala faza kampanje prije Indiegogoa i sama faza kampanje sada, možemo zaista reći da su to zaista pravi game developeri. Naš tim čine programeri, 2D i 3D umjetnici, te umjetnici za zvuk. Neki od njih također rade na našim kanalima na društvenim mrežama i web stranici. Svi su s Visokog učilišta Algebra, gdje su nam na raspolaganju i neki predavači – veterani kada se radi o razvoju igara, kao što su Victor Popa, Goran Đambić i Ivan Porkolab, koji nam daju savjete kako ići u pravom smjeru, kaže Jurica Adamek, student računarstva, smjer razvoja računalnih igara na Visokom učilištu Algebra, te asistent na istom smjeru, koji je bio uključen kako u razvoj Brawlamenta tako i u prvo iskustvo na zahtjevnom tržištu računalnih igara – izradu i provedbu aktualne Indiegogo kampanje.

Tim studenata počeo je raditi na ideji tijekom prošlog semestra te je tada završio i prototip, nakon čega je uslijedio rad na pretvaranju prototipa u dovršeni proizvod. Na igri su radili Maxence Delacroix (glavni programer, također i redatelj igre), Vincent Lelong (programer, također redatelj igre), Sven Mrđen (umjetnički direktor, dizajn grafike i razina igre), Helena Vukas (grafika i izrada razina), Hrvoje Lukavski (korisničko sučelje), Matija Huremović (zvuk), Karlo Marijić (izrada likova i animacija), Stjepan Pavleković (produkcija, kanali društvenih mreža i programiranje), Helena Martinović (upravljanje projektom), Ivan Radoš (web stranica) i Jurica Adamek (asistent na kolegiju "Monetizacija računalnih igara" i stručna podrška ovom timu studenata).

Igra Brawlament (Foto: Algebra)

Podržite Brawlament, jedinu igru u kojoj vaše prijatelje možete smlaviti i bazukom i kruhom! Već s podrškom od dva dolara dobivate svoje mjesto u povijesti i mogućnost da se doživotno hvalite kako ste upravo vi pomogli da se afirmira prva hrvatska generacija diplomiranih game developera, poručuju mladi developeri.