ZIMO danas slavi 5. rođendan

Nevjerojatno je da je prošlo već pet godina. Sjećam se kao jučer da smo sjedili u mojoj sobi Goran i ja i lansirali prvu verziju ovog portala.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 01.09.2015. / 08:39

ZIMO danas slavi 5. rođendan

Nevjerojatno je da je prošlo već pet godina. Sjećam se kao jučer da smo sjedili u mojoj sobi Goran i ja i lansirali prvu verziju ovog portala.

Bila je to na neki način hrabra odluka. Nismo imali pretjeranu viziju, a ni novaca, no imali smo volju i želju voditi portal. Iako se priča kroz godine okrenula ne za 360 stupnjeva nego za 1080 stupnjeva, upravo nas je ZIMO doveo do pozicije gdje smo danas.

Osobno nisam baš fan previše pričanja, više volim pokazati što smo napravili. U ovih pet godina bilo je velikih i malih grešaka, jer tko radi taj i griješi, no nismo zabili glavu u pijesak i čekali da bura prođe, nego smo jednostavno pokušali naučiti što smo krivo napravili, zašto smo tako napravili i trudili se da to ne napravimo ponovo. Greške su dobre, iz njih učimo!

Javnost je oduvijek burno reagirala na naše odluke. Dok smo bili u početku svi su nas hvalili, kasnije su nas kritizirali, no imali smo svoj put, svoj način rada i iz svega toga učili.

Ipak uvijek treba gledati svijetle trenutke. Osobno sam upoznao puno ljudi koji su mi na neki način pomogli, dali savjete, usmjerili nas i pokazali da je sve to u svijetu biznisa najnormalnija stvar.

Iza ZIMO stoji Zimo Digital, i osim što vodimo jedan od najčitanijih medija ove tematike u regiji, razvili smo poslovni model s kojim izrađujemo webove za klijente, a što nam donosi solidan prihod. Slobodno mogu reći da smo nakon pet godina stabilna tvrtka s rastom prihoda, otvaraju nam se neka veća i neka manja vrata, radili smo jedan ogroman projekt s Francuzima, imamo hrpu malih i srednjih projekata u Hrvatskoj, a polako nam se otvaraju i vrata na svjetsko tržište.

Kakva će biti budućnost teško je reći, jer kao što se s početka teksta može vidjeti, stvari u današnjem biznisu su prilično nepredvidive. 

Za kraj, hvala svima što nas i dalje pratite i čitate.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti