ZIP organizira besplatni tečaj programiranja za žene

Žene su definitivno u manjini kada pričamo o programiranju, no Zagrebački inkubator poduzetništva to želi promijeniti.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.03.2016. / 10:39

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Uvidjevši mali udio osnivačica među projektima koji se prijavljuju u ZIP-ov program, ZIP je odlučio učiniti nešto po tom pitanju, a ovo je jedan od načina na koji se planira ženama koje nisu u programerskom svijetu, isti dodatno približiti. 

Ukoliko bi se broj žena koje programiraju povećao, ZIP smatra da bi to povećalo mogućnost da se više žena s vremenom počinje odlučivati za samostalne poslove zasnivane na programiranju, po mogućnosti i startupe.

A prema onome što je ZIP dosad mogao uočiti prateći polaznike svog inkubatorskog programa, očita je i kvaliteta timova sa ženskim osnivačicama te je u najmanju ruku šteta što nema više takvih timova.

Radionice će se odrađivati u prostorima Zagrebačkog inkubatora poduzetništva (Remetinečka cesta 7, Zagreb), utorkom od 13:30 i četvrtkom od 16:00. Za svaku grupu će se organizirati 7 radionica u trajanju od 3 sata.

Na radionicama će se učiti osnove web tehnologija, od HTML-a i CSS-a do JavaScripta.

Bitno je samo da polaznice imaju prijenosno računalo na kojem će moći raditi, a prva grupa kreće s radionicama u utorak, 5.4.2016. u 13:30.

Prijave su moguće putem ovog linka.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti