ZIP sklopio partnerstvo s Stripeom kako bi olakšali osnivanje kompanija u SAD-u

Stripe je jedan od globalno vodećih sustava za online plaćanje i elektroničko poslovanje, objavili su strateško partnerstvo namijenjeno hrvatskih tehnološkim i startup kompanijama.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 25.02.2016. / 09:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Tvrtke bazirane u Hrvatskoj, koje žele iskoračiti na tržište SAD-a, od sada će imati prilike jednostavnije osnovati kompaniju u SAD-u, otvoriti račun i porezni broj, uz pomoć novog programa Atlas.

Kao vodeći startup program u Hrvatskoj, ZIP će Stripeu predlagati kandidate za Atlas program. Konačan odabir i odobrenje ulaska u program ostaje na Stripeu.

“Često kao prednost pokretanja startupa u Hrvatskoj kažemo da smo ovdje naučeni raditi lokalno, ali gledati globalno i u pravilu nam je jasno da smo premalo tržište za mnoge pothvate te od samog početka planiramo prerasti granice i učiniti svoje proizvode i usluge dostupnima širom svijeta. Iako moguće, često nije jednostavno otvoriti kompaniju gdje god želite, pogotovo ne iz Hrvatske u SAD-u.”, ističu iz ZIP-a.

U ZIP-u trenutno traju prijave za novu generaciju inkubacijskog i akceleratorskog programa, a na zipzg.com/prijavi-se možete saznati sve informacije i prijaviti svoj startup projekt.

Za više informacija: https://stripe.com/atlas

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti