Zuckerbergov plan za 2016. godinu: Osobni asistent s umjetnom inteligencijom

Osnivač Facebooka, Mark Zuckerberg izjavio je da si u 2016. godini želi napravi asistenta s umjetnom inteligencijom, koji bi mu pomagao u kući i na poslu.

Monika Nožić Monika Nožinić | 04.01.2016. / 11:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zuckerberg, koji svake godine odredi sebi jedan osobni izazov, u postu na Facebooku otkrio je planove o izradi robota-asistenta.

"Zamislite ga kao Jarisa u Iron Manu", napisao je Mark, podsjetivši na  inteligentnog robota koji se pojavljuje u stripovima i filmovima američkog izdavača stripova "Marvela".

Zuckerberg je naveo da će rad na tom projektu započeti tako što će istražiti postojeću tehnologiju, a zatim će naučiti robota da razumije njegov glas kako bi mogao kontrolirati stvari u njegovom domu, poput glazbenih uređaja, svjetala i temperature.

Želi da njegov asistent otvara vrata doma njegovim prijateljima tako što će pogledati njihova lica kada pozvone, napisao je osnivač Facebooka

Za Zuckerberga će ovo, kako je naveo, biti "zabavan intelektualni izazov", a nada se da će tijekom godine sa svojim Facebook prijateljima moći podijeliti napredak vezan za ovaj projekt.

Među izazovima koje je Zuckerberg sebi zadao prošlih godina bilo je čitanje dvije knjige mjesečno i učenje kineskog jezika.

 

Every year, I take on a personal challenge to learn new things and grow outside my work at Facebook. My challenges in...

Posted by Mark Zuckerberg on Sunday, January 3, 2016

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti