Svemir je nepregledno prostranstvo koje se svakodnevno mijenja. Zvijezde koje vidimo danas, možda neće biti u istom položaju i sutra.

Upravo to je čar proučavanja svemira i učenja o svemirskim tijelima. Svemirski teleskop Hubble već godinama snima svemir i na Zemlju šalje nevjerojatne fotografije koje impresioniraju svojom ljepotom.

Povodom rođendana teleskopa Hubble, NASA je napravila zanimljiv preglednik koji svakome omogućuje da pogleda što je Hubble snimio na njihov datum rođenja.

Slika nije dostupna Ovaj div već 31 godinu snima nevjerojatne fotografije koje otkrivaju tajne svemira

S obzirom na to da Hubble nije baš toliko star, fotografije nisu vezane uz godine, već samo u dan i mjesec.

Posjetitelji tako mogu kliknuti i pogledati što je Hubble snimio na njihov rođendan ili koji drugi bitan datum u njihovom životu, a potom i tu fotografiju podijeliti na svojim društvenim mrežama.

Mi smo testirali i odabrali datum kad je Zimo "rođen" odnosno krenuo s radom. I nismo ostali razočarani. Naime, Hubble je snimio zanimljivu fotografiju dubokog svemira na kojem se mogu vidjeti različiti planeti i zvijezde. 

Duboki svemir kroz objektiv teleskopa Hubble (Foto: NASA, ESA, G. Illingworth (UCO/Lick Observatory and the University of California, Santa Cruz), R. Bouwens (UCO/Lick Observatory and Leiden University), and the HUDF09 Team)

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju