Inovativna rješenja smanjuju gubitke podataka i povećavaju računalnu snagu podatkovnih centara

Uobičajene mreže sklone su gubitku podataka, a stopa gubitka paketa od samo 0,1% može smanjiti računalnu snagu za čak 50%.

Martina Čizmić | 01.09.2021. / 10:11

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Digitalna transformacija pojam je koji se posljednjih godina sustavno pojavljuje u javnosti. No, s pojavom novih tehnologija koje prate digitalnu transformaciju, pojavljuje se i potreba za razvojem novih rješenja koja će tu tehnologiju učiniti što učinkovitijom. Ponajprije se to odnosi na prijenos podataka, odnosno smanjenje gubitka samih podataka tijekom slanja na velikim udaljenostima. 

Huawei je tako razvio rješenje koje je nagrađeno nagradom Frost&Sullivan 2021 Global Leadership Award, a namijenjeno je podatkovnim centrima kako bi se što više smanjio gubitak podataka. Za razliku od tradicionalnih mreža koje bilježe gubitke podataka, Huaweijeva CloudFabric 3.0 Hyper-Converged DNC mrežna inovacija, iLossless algoritam, maksimizira protok podataka te potpuno oslobađa računalnu moć podatkovnih centara zahvaljujući brojnim nadogradnjama poput najsuvremenijeg Etherneta, autonomnih mrežnih sustava te NaaS cloud usluzi. Uz to omogućuje prvu industrijsku autonomnu mrežu L3 koja može detektirati 90% prisutnih rizika na mreži.

Uobičajene mreže sklone su gubitku podataka, a stopa gubitka paketa od samo 0,1% može smanjiti računalnu snagu za čak 50%. Osim toga, konvencionalni SDN softver polako postaje nepraktičan budući da podatkovni centri kompanija nastavljaju značajno povećavati opseg i još brže uvode nove usluge. Takve rastuće potrebe kompanija postavljaju sve veće zahtjeve prema otvorenosti i sposobnosti mreže kao usluge (NaaS).

Kako bi ubrzao protok podataka i poboljšao računalnu snagu, Huawei je neprestano ulagao u istraživanja u vezi s Ethernetom i autonomnim mrežama bez gubitaka podataka, kao i u druge tehnologije, poput Etherneta koji u potpunosti funkcionira bez gubitaka podataka, automatiziranog upravljanja cijelim ciklusom i NaaS modela. Ova postignuća su priznata u industriji. Bila mi je velika čast vidjeti da je Huaweijevo rješenje mrežnog rješenja podatkovnih centara dobilo ovu nagradu. U budućnosti ćemo nastaviti slijediti pristup usmjeren na korisnika i ulagati u tehnološke inovacije kako bismo zadržali globalno vodstvo i stvorili veću vrijednost za naše klijente, rekao je Leon Wang, predsjednik Huawei za mrežne domene.

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti