Još jedan veliki razlog za slavlje: Musk se na Twitteru pohvalio novim velikim postignućem Tesle

Elon Musk na Twitteru je čestitao zaposlenicima Tesle – s proizvodnih traka kompanije izašao je milijunti automobil.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.03.2020. / 08:32

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iza Tesle je rekordna godina u kojoj je s njihovih proizvodnih traka izašao najveći broj automobila, oboreni su prodajni rekordi, a ostvareni su i najveći prihodi do sada. Na krilima tih brojki porasla je i tržišna vrijednost kompanije te je Tesla iza sebe ostavila sve tradicionalne proizvođače automobila osim Toyote. Pored spomenutih rekorda i odličnih prodajnih brojki, Musk se sada na Twitteru pohvalio još jednim velikim dostignućem kompanije.

Tesla Impresivno! Tesla je 6 godina ispred tradicionalnih kompanija poput Volkswagena i Toyote

Riječ je o broju proizvedenih automobila. izvršni direktor kompanije na toj je društvenoj mreži čestitao svojim zaposlenicima na proizvedenom milijuntom automobilu. Ako gledamo općenito automobilsko tržište, ta se brojka na prvi pogled ne čini tako velika jer Volkswagen godišnje proizvode 10-11 milijuna vozila, no za jednu kompaniju koja proizvodi samo električna riječ je o fantastičnom postignuću.

Prošle godine Tesla je prodala 367 tisuća automobila, dok su za ovu godinu planovi bili mnogo veći. Naravno, kao i za brojne druge kompanije diljem svijeta, ova godina bit će izazovna i nepredvidljiva zbog koronavirusa te je teško prognozirati kakav će biti utjecaj virusa na prodaju (električnih) automobila.

Slika nije dostupna Dionica Tesle u velikom porastu: Hoće li uskoro postati najvrjednija automobilska kompanija na svijetu?

Već je sada jasno da će dva automobila koja je Musk već predstavio biti hit među kupcima električnih vozila. Električni SUV Model Y korisnike će privući izgledom, performansama i cijenom, a već smo pisali o potražnji za Cybertruckom. Muskov "neuništivi" pickup koji se, među inim, predstavio i razbijanjem neprobojnih prozora na predstavljanju, izaziva potpuno oprečne reakcije u javnosti. Dok ga neki smatraju neatraktivnim i ismijavaju njegov izgled, za dio ljubitelja Tesle to će vozilo biti obvezan dio njihova voznog parka.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti