Lenovo predstavio novu seriju tableta namijenjenu za posao i zabavu

Novi modeli tableta namijenjeni su onima kojima treba uređaj za zabavu i rad koji je lagan i prenosiv.

Martina Čizmić | 04.07.2021. / 07:02

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 

Tableti i multifunkcionalni uređaji dobili su na značenju tijekom prošle godine. I iako se život polako vraća u ono što nazivamo normalnim, njihove prednosti ne blijede. Bez obzira koriste li se za streaming omiljene glazbe ili video sadržaja, igranje videoigara, učenje ili posao, tableti su se, u brojnim slučajevima, pokazali prikladnijima od računala. 

Stoga ne iznenađuje da su se proizvođači računala potrudili korisnicima predstaviti nove verzije tableta i multifunkcionalnih uređaja koji će zasigurno pronaći svoje kupce. Na nedavno održanom Mobile World Congressu u Barceloni, Lenovo je predstavio novi Lenovo Yoga Tab 13, novi Lenovo Yoga Tab 11, Lenovo Tab P11 Plus Android tablet i Lenovo Smart Clock 2.

Novi Yoga Tab 13 dolazi s postoljem od nehrđajućeg čelika i dizajniran je za rad u različitim uvjetima i za različite potrebe. Tako je tablet zaštićen premazom protiv otisaka prstiju, a postolje je istovremeno i čvrsta vješalica. Za one koji tablete koriste za crtanje ili uređivanje dokumenata, tu je Lenovo Precision Pen 2, a ako su ruke zauzete, postoji i mogućnost uporabe tableta bez ruku kao i  pametna prijava putem prednje kamere od 8MP. Tablet ima izdržljivu bateriju koja omogućuje do 12 sati autonomije. 13.inčni 2K LTPS LCD ekran ima manju refleksiju uz 400 nita svjetline i 100% sRGB opsega boja. Panel također pokreće Dolby Vision HDR koji donosi detaljnju i živopisnu sliku. Opremljen je četverostrukim JBL zvučnicima, od kojih su dva zvučnika ugrađena u njegovu inovativnu zvučnu traku, a donja zvučna komora pomaže postići performanse basa do 450Hz. Pokreće ga osmo-jezgreni procesor Qualcomm Snapdragon 870  i 8 GB LPDDR5 memorije  Tablet se može koristiti i kao prijenosni sekundarni zaslon ako ga se s računalom poveže putem mikro-HDMI/USB kabela.  Zanimljivo, Yoga Tab 13 prekriven je Alcantarom - inovativnim, mekanim materijalom izrađenim u Italiji koji omogućuje jedinstven dodir, za što je nedavno nagrađen nagradom Red Dot.

I dok je Yoga Tab 13 osmišljen za rad, Yoga Tab 11, koji s njim dijeli brojne iste značajke, namijenjen je zabavi. Uz certifikat TÜV Rheinland za bolju zaštitu očiju smanjeno je štetno plavo osvjetljenje. Dovoljno je odabrati način rada za brigu o očima (Eye Care Mode) za automatsko prilagođavanje ravnoteže bijele boje i tona boje

Yoga Tab 11 ima opcionalnu LTE varijantu. Pokreće ga osmo-jezgreni procesor MediaTek Helio G90T s memorijskim čipom na bazi UFS-a. Dolazi s Googleovim prostorom za djecu, koji omogućuje uključivanje dječjeg načina rada kako bi ona bezbrižno mogla otkrivati biblioteku kvalitetnog sadržaja (i Family Link postavkama roditeljskog nadzora). Uz 11-inčni 2K IPS TDDI (Touch Display Driver Integration) zaslon i Dolby Vision ovaj se tablet dolazi uz postolje od nehrđajućeg čelika koje se može prilagoditi tako da tablet bude u visećem načinu rada.

Seriju tableta zaključuju Lenovo Tab P11 Plus, Lenovo Tab M7 (3. generacija) i Lenovo Tab M8 (3. generacija).

Lenovo Tab P11 Plus ima 11-inčni zaslon (2000 x 1200), četverostruke zvučnike s Dolby Atmosom, a pokreće ga osmo-jezgreni CPU koji koristi najnovije ARM tehnologije uz MediaTekov G90T čipset te s do 6 GB memorije. Baterija osigurava do 12 sati autonomije, a za one koji će ga koristiti i za rad, moguće je dodati i Lenovo tipkovnicu.

Tu su još i Lenovo Tab M7 i nešto veći Lenovo Tab M8 s dodatnim modelom dizajniranim za optimizaciju ambijentalnog načina rada Google asistenta putem pametne stanice za punjenje.

Osim tableta, Lenovo je predstavio i novi Lenovo Smart Clock 2 koji je moguće upariti s opcionalnim bežičnim punjačem telefona za one koji ne žele imati nered na noćnom ormariću ili u radnoj sobi. Njegova vanjština napravljena je od mekane tkanine organskog izgleda, u tri moderne boje. Opremljen je 4-inčnim zaslonom osjetljivim na dodir, pomoću kojeg je moguće mijenjati izgled sučelja, odabrati idealne postavke alarma ili pregledavati fotografije odnosno obaveze za sljedeći dan. 

Tableti će, istaknuli su u Lenovou biti dostupni već tijekom ljeta, a Smart Clock 2 od kolovoza. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti