Lenovo predstavio prijenosno računalo s dva ekrana

Na CES-u Lenovo je predstavio nove modele svojih prijenosnih računala, a posebnu pažnju plijeni model ThinkBook Plus Gen 2 i s dva ekrana.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.01.2021. / 11:00

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Zbog koronakrize i promjene u radnim navikama, odnosno preseljenja mnogih zaposlenih u kućne urede, prošle je godine porasla potražnja za osobnim računalima, a kako se očekuje da će dio zaposlenika i ovu godinu provesti u svojim kućama, možemo pretpostaviti da će potražnja za stolnim i prijenosnim računalima i dalje biti povećana. Na sajmu potrošačke elektronike CES predstavljeni su brojni novi modeli prijenosnika, a jedan od zanimljivijih modela svakako je Lenovov ThinkBook Plus Gen 2 i.

Slika nije dostupna Odličan omjer cijene i kvalitete: Microsoft predstavio prijenosnik Surface Laptop Go

Riječ je o nasljedniku prošlogodišnjeg modela koji je specifičan po tome što ima dva ekrana. Pored klasičnog ekrana ima i dodatni smješten na vanjskom dijelu kućišta, a posebno je zanimljivo da nije riječ o LCD-u, već o e-ink ekranu. Takav tip ekrana koristi se u čitačima e-knjiga i čitanje na njima puno je ugodnije, bez naprezanja očiju kao na računalima, tabletima i telefonima.

Dijagonala vanjskog ekrana iznosi 12 inča, uz rezoluciju od 2560x1600 piksela, a u odnosu na ekran prošlogodišnjeg modela, poboljšane su performanse, frekvencija osvježavanja te korisničko sučelje koje je redizajnirano i pruža „intuitivniji pristup najkorištenijim informacijama“. Na ekranu se može i pisati, kao i pokretati aplikacije za Windows 10, pri čemu se najvažnije aplikacije mogu pokretati s položenog ekrana, bez potrebe za njegovim otvaranjem.

Dijagonala klasičnog ekrana iznosi 13,3 inča uz istu rezoluciju od 2560x1600 piksela te je ekran osjetljiv na dodir. Računalo pokreće posljednja generacija Intelovih Core procesora te najjača konfiguracija dolazi s procesorom Core i7, sa 16 GB memorije i 1 TB SSD-a. ThinkBook Plus Gen 2 i dolazi sa snažnom baterijom koja može izdržati 15 sati rada ako se koristi samo klasični LCD, no ako se koristi samo vanjski e-Ink ekran, službene brojke kažu da će može izdržati čak 24 sata.

Slika nije dostupna Hoće li ovako izgledati laptopi budućnosti? Počinje prodaja prijenosnika sa savitljivim ekranom

Jasno je kako je i cijena za ovakvo računalo skuplja u odnosu na klasične prijenosnike te će se osnovni model moći kupiti po početnoj cijeni od 1549 dolara, a na tržištu SAD-a pojavit će se tijekom prvog kvartala.

Izvor: Lenovo

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti