Napokon! Od sada Tesline automobile možete naručiti preko službene hrvatske stranice, a ovo su cijene njihovih modela u kunama

Napokon! U Hrvatskoj je preko službene stranice moguće naručiti Tesline automobile, a njihova se cijena kreće od 320 tisuća do više od milijun kuna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 13.11.2020. / 13:40

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prije više od godine dana Elon Musk na Twitteru je najavio kako se nada da će Tesla uskoro otvoriti svoja predstavništva u Hrvatskoj, Srbiji i drugim zemljama istočne Europe, da bi početkom rujna ove godine kompanija raspisala natječaj za radna mjesta u Hrvatskoj. Najavljeno - napravljeno, a od danas svi ljubitelji električnih vozila i Muskove kompanije mogu Teslu naručiti preko službene hrvatske verzije stranice.

Slika nije dostupna Musk najavio Teslu koja će stajati samo 25 tisuća dolara i bit će potpuno autonomna


Nema više potrebe za zaobilaznim i kompliciranim načinima naručivanja, a očekuje se da ćemo uskoro moći i testirati Teslina vozila.

Svi koji razmišljaju o kupovinu Tesle na hrvatskoj verziji stranice mogu pogledati koji su sve modeli i verzije modela u ponudi te kolika je njihova cijena u kunama. Pretpostavlja se da će najveća potražnja biti za Modelom 3, najjeftinijim vozilom, a njegova osnovna verzija u Lijepoj Našoj stajat će - 320 tisuća kuna.



Doseg tog modela je respektabilnih 430 km (procjena prema WLTP-u), uz maksimalnu brzinu od 225 km/h i ubrzanje do stotke od 5,6 sekundi. Taj model ima stražnji pogon i dolazi s djelomično premium unutrašnjosti. Također, dostupna su dva modela s pogonom na sva četiri kotača i premium unutrašnjosti - verzija Long Range po cijeni od 400 tisuća kuna ima doseg od 580 km, dok Performance stoji 450 tisuća kuna i uz doseg od 567 km ima maksimalnu brzinu od 261 km/h te ubrzanje do stotke od samo 3,3 sekunde.

Slika nije dostupna Musk najavio novu opciju, a vlasnici Tesle su oduševljeni: "Elon Musk, luđače. Uspio si", "Budućnost dolazi!"

Model X dolazi u dvije verzije - Long Range Plus (561 km, 250 km/h i 4,6 sekundi do 100 km/h) i Performance (549 km, 261 km/h i 2,8 s) po cijenama od 670 odnosno 800 tisuća kuna. Model S dostupan je u 3 verzije - i Long Range Plus i Performance prave su zvijeri velikog dosega, brzine i ubrzanja, no za one duboka džepa na raspolaganju je i verzija Plaid s nevjerojatnim performansama. Doseg je veći od 840 km/h, može uhvatiti 320 km/h, dok 100 km/h može uhvatiti za manje od 2,1 sekundi. Cijena je u skladu s performansama i iznosi milijun i 50 tisuća kuna, a treba naglasiti da će se na tržištu pojaviti krajem sljedeće godine.

Za više informacija pogledajte Teslinu stranicu.
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti