Oppo kreće stopama Applea i Googlea

Nove glasine dolaze od pouzdanog izvora i prema njima možemo očekivati radikalne promjene za ovu kompaniju.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 02.01.2023. / 14:10

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Apple u svojim pametnim telefonima i tabletima, a odnedavno i u svojim računalima koristi hardver dizajniran i razvijen unutar same kompanije, a tim smjerom krenuo je i Google s posljednjim generacijama svojih telefona Pixel. Prema informacijama koje kruže mrežom posljednjih dana, a dolaze od pouzdanog izvora (korisnik Twittera Ice Universe koji ima odlične veze u mobilnoj industriji), čini se kako istu strategiju namjerava primijeniti još jedna kompanija.

Slika nije dostupna Još jedan mobilni brand ulazi na hrvatsko tržište: "Želimo postati jedan od vodećih brandova"

Ice Universe tako kaže kako je Oppo oformio tim koji se sastoji od “tisuća zaposlenika” koji će raditi na ovom projektu koji predstavlja radikalnu promjenu u operacijama Oppa. Detalji o planovima još nisu poznati tako da se ne zna tko će biti Oppov partner na ovom projektu. Kako naglašavaju na GSM Areni, Google se prilikom dizajniranja vlastitog čipseta odlučio za Samsung kao partnera. Ipak možemo očekivati da će čipset biti baziran na ARM-ovu čipu, što znači da će imati procesore Cortex i grafiku Mal.

S obzirom na to da je Oppo dio velikog kineskog konglomerata BBK Electronics koji uključuje i brojne druge poznate brendove u svijetu potrošačke elektronike poput Viva, OnePlusa, Realmea i drugih, pitanje je hoće li i njihovi uređaji koristiti nove čipove koje razvija Oppo.

Smanjenjem ovisnosti o komponentama za telefone trećih strana, Oppo bi trebao steći veću kontrolu nad svojim mobilnim biznisom, a prvi model njihova čipa možemo očekivati ove ili, realnije, sljedeće godine.

Slika nije dostupna Google ponovno kreće stopama Applea i razvija vlastite čipove za svoja računala

Ako je riječ o istinitim glasinama, bit će zanimljivo vidjeti kakve će biti mogućnosti njihova čipa, odnosno hoće li s njim napasti tržište top-modela pametnih telefona ili će ih namijeniti za uređaje srednje klase kako bi mogli bolje konkurirati na prilično zasićenom tržištu.

 


 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti