Počinje "najambicioznije razdoblje za Apple": Evo što sve pripremaju

Od jeseni ove godine pa do prve polovice 2023. Apple će predstaviti proizvode iz brojnih kategorija - od telefona pa do računala za profesionalce.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 27.06.2022. / 11:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Pred Appleom je "najambicioznije razdoblje predstavljanja novih proizvoda u povijesti", komentirao je period između ove jeseni i prve polovice sljedeće godine novinar Mark Gurman. Od Applea tradicionalno u rujnu očekujemo nove modele telefona i satove te iPad, no Cook i ekipa sada su pripremili puno više proizvoda kojima napadaju različita tržišta.

Slika nije dostupna Tim Cook zagolicao maštu ljubitelja Applea oko potpuno novog proizvoda koji pripremaju

Posebno bi na svoje trebali doći oni koji u budućnosti razmišljaju o kupovini Appleovih računala. Prema Gurmanu, tvrtka bi tijekom spomenutog razdoblja trebala predstaviti dva modela računala Mac mini, koje će pokretati procesori M2 i M2 Pro, a možemo očekivati i dva nova modela prijenosnika MacBook Pro s čipovima M2 Pro i M2 Max. Također, za profesionalce pripremaju i nove verzije računala Mac Pro, koje će pokretati najsnažniji čipovi M2. Za 2023. u planu je nova verzija laptopa MacBook Air, ali s trećom generacijom čipova iz serije M.

Uređaj o kojem se dugo govori, a koji bi također trebali pokretati čipovi M2, su i naočale za proširenu stvarnost. Njihovo predstavljanje navodno je, po novom, planirano za početak sljedeće godine.

U planu je i nova verzija pametnog zvučnika HomePod, kao i nadograđena verzija Apple TV-a.

Tim Cook Apple predstavio pregršt novosti koje tek dolaze: Ovo su najvažnije

Pored nabrojanog, Cook i ekipa planiraju i standardne nadogradnje najpopularnijih proizvoda. Na konferenciji u rujnu tako očekujemo novu generaciju iPhonea. Velika promjena koju očekujemo kod serije 14 jest što model mini vjerojatno odlazi u povijest, a zamijenit će ga iPhone 14 Max. Na istoj konferenciji predstavit će i novi model pametnog sata Apple Watch, očekujemo i drugu generaciju modela SE, a možda i još jedan novi model.

Nadogradnje se pripremaju i za tablete, pa tako očekujemo nove modele iz serija Air ili Pro.

Izvor: Mac Rumors
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti