Apple planira novi prijenosnik i dva modela iPada s OLED ekranima

Novi Appleov prijenosnik s OLED ekranom mogao bi biti MacBook Air ili Pro, no postoji mogućnost potpuno nove kategorije prijenosnih računala.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 17.06.2022. / 11:11

MacBook Air (Foto: Afp)

Nakon velike hardverske promjene i zamjene Intelovih procesora s vlastitim čipovima, što se pokazalo kao pun pogodak, Apple je krenuo i s promjenama oko ekrana na svojim uređajima. Trenutačno su fokusirani na tranziciju na LCD ekrane s miniLED pozadinskim osvjetljenjem, a sljedeći korak trebao bi se odnositi na potpunu zamjenu LCD-a s OLED ekranima.

Slika nije dostupna Šef Applea ima zanimljiv pogled na budućnost rada: "Konačni model vjerojatno će biti prilično drugačiji od onoga što sad imamo"

Tako barem tvrdi analitičar Ross Young čija su se predviđanja za sada pokazala prilično točnima tako da je riječ o osobi koja ima pouzdane izvore dobro upoznate s Appleovim planovima oko ekrana.

Prema njemu, svi koji očekuju iPad i prijenosni Mac s OLED ekranom na svoje bi trebali doći za dvije godine. Naime, očekuje kako će Apple 2024. godine predstaviti nove 11-inčne i 12,9-inčne modele iPada Pro s OLED ekranima, a posebno je zanimljivo što bi tada mogli predstaviti i svoj prvi prijenosnik s OLED ekranom.

Prema njemu, to bi vjerojatno trebao biti model Appleova najpopularnijeg računala - MacBooka Air, no nije isključio mogućnost da to bude neko drugo računalo poput modela Pro ili potpuno nove kategorije računala.

Tim Cook Apple predstavio pregršt novosti koje tek dolaze: Ovo su najvažnije

Svi ti uređaji s OLED ekranima trebali bi imati varijabilne frekvencije osvježavanja između 1Hz i 120Hz, što je opcija koju Apple naziva ProMotion.

Kako je riječ o modelima koje će Apple predstaviti tek za dvije godine, za očekivati je da će oni imati treću ili četvrtu generaciju njihova čipseta M.

Izvor: 9to5Mac

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti