Šef Applea ima zanimljiv pogled na budućnost rada: "Konačni model vjerojatno će biti prilično drugačiji od onoga što sad imamo"

Virtualni sastanci nisu ništa lošiji. Samo drugačiji, istaknuo je Cook.

Martina Čizmić | 08.06.2022. / 08:23

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 Velike tehnološke tvrtke prilično se razlikuju jedna od druge kad je u pitanju način rada nakon pandemije. I dok su neke odlučile svojim zaposlenicima omogućiti rad od kuće zauvijek, druge su ih počele vraćati u urede.

Gostujući na simpoziju TIME 100, šef Applea, Tim Cook, iznio je svoje stajalište o budućnosti rada.

Trenutno provodimo nevjerojatan eksperiment, jer zapravo ne znamo što će se sve promijeniti, rekao je Cook. Provodimo pilot program i pokušavamo pronaći najbolje rješenje od oba svijeta.

Slika nije dostupna Apple nudi bonuse od 180 tisuća dolara kako bi spriječio zaposlenike da prijeđu Zuckerbergu

Slika nije dostupna Izvršni direktor Applea oko svoje kuće podigao “digitalni zid”

Priznao je da osobno više voli sastanke uživo, licem u lice, ali da virtualni sastanci nisu ništa lošiji. Samo drugačiji.

Istaknuo je kako je ključno pronaći model koji iskorištava prednosti i sastanaka uživo i onih virtualnih, a da će konačni model vjerojatno izgledati prilično drugačije od onoga što sad imamo.

Na pitanje hoće li to značiti i korištenje nekog oblika virtualne ili proširene stvarnosti (poput sve češće spominjanog metaversa), Cook je rekao kako smatra da bi tehnologija mogli poboljšati naše međusobne odnose i razgovore, a ne zamijeniti ih.

Podsjetimo, Apple je ovog proljeća donio odluku prema kojoj se zaposlenici moraju vratiti u svoje urede na barem tri dana tjedno. To je izazvalo val nezadovoljstava među zaposlenicima, koji su smatrali da bi takav, prisilni povratak, bio loša odluka. Uprava je u konačnici popustila i odlučila provesti svojevrsno testiranje koje podrazumijeva vraćanje u ured dva dana tjedno, s mogućnošću rada od kuće za one koji se ne osjećaju dovoljno ugodno da bi se vratili u ured. 

Izvor: Business Insider

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti