Apple nudi bonuse od 180 tisuća dolara kako bi spriječio zaposlenike da prijeđu Zuckerbergu

U posljednjih nekoliko mjeseci stotinjak Appleovih zaposlenika napustilo je kompaniju te su posao pronašli u Meti.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 30.12.2021. / 10:18

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Rad u Appleu, kompaniji s najvećom tržišnom vrijednosti na svijetu, za mnoge je inženjere ispunjenje karijernog sna koje donosi mogućnost rada na projektima i uređajima koje koriste milijuni ljudi, brzo napredovanja, kao i određenu dozu prestiža. No nisu niti svi zaposlenici te kompanije zadovoljni svojim radnim mjestom pa iz raznih razloga - od želje za promjenama, boljim primanjima ili nezadovoljstvom svojom ulogom, traže zaposlenje u drugim i konkurentskim tvrtkama.

Digitalni novac Ovo je najbolja "Big Tech" dionica godine

Takva situacija nije specifična samo za Apple, već i za cijelu Silicijsku dolinu, ali i općenito tržište rada. Također, s pandemijom i promjenama na radnom mjestu promijenile su se i potrebe i želje zaposlenika te dio njih sada na prvo mjesto stavlja rad od kuće ili hibridni rad.

Kako bi spriječili odlazak najboljih zaposlenika iz kompanije, iz Applea su se odlučili ponuditi im nenadane bonuse. Dio softverskih inženjera tako su obavijestili da će im isplatiti bonuse u visini od 50 pa do čak 180 tisuća dolara. Bonusi se, naravno, neće isplatiti odmah, već će ih dobiti u obliku dionica, ali sve svoje dioničke opcije moći će realizirati tek nakon četiri godine. Dakle, zaposlenici koji žele dobiti cijeli obećani bonus morat će sljedeće četiri godine ostati u kompaniji.

Ne treba niti naglašavati kako su zaposlenici koji su dobili bonuse iznenađeni i sretni, no kako prenose na NY Postu, isto se ne može reći za one kojima bonusi nisu ponuđeni, što je kod njih izazvalo nezadovoljstvo.

Slika nije dostupna Jeste li iznenađeni? Najgora kompanija godine je…

Tvrtka koja privlači najveći broj Appleovaca jest Meta te se samo tijekom posljednjih nekoliko mjeseci u Zuckerbergovoj kompaniji zaposlilo stotinjak Appleovih inženjera. Najtraženiji su softverski i hardverski inženjeri specijalizirani za tehnologije poput proširene stvarnosti i umjetne inteligencije.

Izvor: NY Post

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti