Izvršni direktor Applea oko svoje kuće podigao “digitalni zid”

Nakon što ga je dugo vremena opsjedala jedna žena, koja mu se čak pojavila na kućnom pragu, Tim Cook odlučio je svoju kuću napraviti nevidljivom na kartama.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 03.02.2022. / 15:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Poznate i slavne osobe česta su meta obožavatelja i stalkera koji su njima opsjednuti i žele ih upoznati, družiti se s njima, vjenčati itd. Njihovo je ponašanje iracionalno i, umjesto upoznavanja sa svojim idolima, nekada završe na policiji ili sa sudskom zabranom prilaska.

Slika nije dostupna “Noćna mora uoči Božića”: Prvi put u više od 10 godina Apple je zaustavio proizvodnju iPhonea

S takvom jednom obožavateljicom posla je imao i izvršni direktor Applea Tim Cook. On je sudu prijavio ženu koja mu je slala brojne mailove i fotografije, a kap koja je prelila čašu bila je kada je prešla put od nekoliko tisuća kilometara do Palo Alta gdje Cook živi te se pojavila u njegovoj kući. Prilikom prijave od koje je od suda zatražio zabranu prilaska, Cook je ponašanje ove 45-godišnjakinje nazvao prijetećim i bizarnim.

Julia Lee Choi počela je opsjedati Cooka krajem 2020. kada je na Twitteru počela nazivati Cooka svojim suprugom, a među brojnim nebuloznim porukama slala mu je slike oružja i prijetila da će mu zapaliti kuću. Također, krajem prošle godine poslala mu je poruku kako se ipak nikada ne moraju upoznati, no zato bi joj on trebao platiti - 500 milijuna dolara.

Kako bi spriječio slične situacije i da mu se neki opsjednuti obožavatelj ili kritičar ne pojavi u kući, Cook se odlučio na zanimljiv potez i zatražio da se njegova kuća sakrije na Googleovim i Appleovim kartama. Naravno, kompanije su njegovu želju uvažile i, kako prenose mediji, oko Cookove kuće podigle “digitalni zid” tako da se njegova kuća ne prepoznaje na kartama, već je slika zamućena i pikselizirana.

Slika nije dostupna Tim Cook otkrio da i on ulaže u kriptovalute, no ne želi davati savjete

No kako su naglasili iz više medija, ta odluka možda i nije najpametnija jer dok su do sada rijetki znali gdje Cook živi, sada će se njegova kuća puno lakše moći pronaći jer je jedina u tom kvartu koja je skrivena na kartama tako da se točno može odrediti gdje živi.

Izvor: Daily Mail
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti