Tim Cook otkrio da i on ulaže u kriptovalute, no ne želi davati savjete

Izvršni direktor Applea investirao je dio svog novca u kriptovalute, no trenutačno ne razmišlja o ulaganju Appleova novca u bitcoin ili ether.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 10.11.2021. / 12:34

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Prvi čovjek Applea Tim Cook prilično je samozatajna osoba o čijem privatnom životu izvan Appleovih odaja nije puno poznato. Većina njegovih izjava vezana je uz Apple i poslovanje kompanije, odnosno proizvode koje razvijaju, no tijekom njegova gostovanja na NY Times DealBook konferenciji saznali smo i jedan detalj iz njegova života koji prije nije bio poznat.

Slika nije dostupna Novi gradonačelnik New Yorka želi da djeca u školama uče o kriptovalutama i blockchainu

Naime, i CEO Applea koji je težak skoro 1,5 milijardi dolara također je investitor u kriptovalute. Na pitanje o tome posjeduje li bitcoin ili ether, odgovorio je potvrdno, a kao razlog naveo je činjenicu kako je potrebno imati “diverzificiran portfelj” investicija. Naglasio je kako je riječ o njegovom privatnom ulaganju te da ne namjerava krenuti istim putem i s kompanijom koju vodi. Apple tako ne namjerava primati bitcoin ili ether umjesto klasičnog novca prilikom prodaje svojih proizvoda (to se s vremenom, naravno, može promijeniti) te kao kompanija nema namjeru ulagati u kriptovalute.

Na pitanje kako to da će u bitcoin ili ether uložiti vlastiti novac, no ne i korporativni, Cook je objasnio kako misli da se ljudi koji kupuju Appleove dionice ne žele izlagati kriptovalutama. Usput, ne namjeravam nikome davati savjete o ulaganju, naglasio je tijekom gostovanja na konferenciji tako da ne znamo u koje je valute uložio, kao niti koja je njegova taktika prilikom investiranja u kriptovalute.

Svi koji prate situacija na kriptoburzama znaju kako u posljednje vrijeme ether i bitcoin ruše rekorde po pitanju vrijednosti pa je tako vrijednost jednog ethera veća od 30 tisuća kuna, dok je vrijednost bitcoina veća od čak 430 tisuća kuna.

Bitcoin Seizmičke promjene na financijskim tržištima: Mogu li kriptovalute zaista zamijeniti dolar i klasične valute?

Apple ipak ne ignorira kriptovalute te je i Cook rekao kako pažljivo prate tu tehnologiju, ali njihovi kratkoročni planovi ne uključuju kripto, no iz te su kompanije i ranije komentirali kako kriptovalute imaju dugoročni potencijal pa ćemo vidjeti hoće li Cook tijekom sljedećih godina ipak promijeniti mišljenje.

Izvor: CNBC

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti