Nakon bitcoina, i ether ostvario rekordnu vrijednost

U posljednja 24 sata vrijednost jednog ethera dosegla je 4400 dolara, odnosno 1 ether vrijedio je više od 28 tisuća kuna.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 29.10.2021. / 15:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon što je bitcoin nedavno dosegao svoju najveću vrijednost u povijesti, u posljednja 24 sata rekord je probila i druga najveća kriptovaluta - ether. Iako se po vrijednosti ether ne može uspoređivati s bitcoinom, mnogi su uložili veliki novac u ovu kriptovalutu i obogatili se na njenom rastu.

Bitcoin Seizmičke promjene na financijskim tržištima: Mogu li kriptovalute zaista zamijeniti dolar i klasične valute?

Najveća vrijednost ethera u posljednja 24 sata tako je dosegla brojku od čak 4400 dolara (odnosno nešto više od 28 tisuća kuna), nakon čega je blago pala, no i dalje se drži negdje između 27.500 i 28 tisuća kuna. Prije novog rekorda, ether je bio na najvišim razinama tijekom svibnja ove godine kada je njegova vrijednost dosegla 4380 dolara.

Tijekom posljednjih nekoliko tjedana porasla je vrijednost brojnih kriptovaluta, a od kraja rujna do danas, dakle tijekom kojih mjesec dana, vrijednost ethera porasla je za više od 60 posto. Bitcoin je, nakon rekorda ostvarenog 20. listopada kada se vrijednost jednog bitcoina iznosila više od 67 tisuća dolara (skoro 430 tisuća kuna) zabilježio blagi pad te njegova vrijednost danas iznosi nešto manje od 400 tisuća kuna.

Prema Chrisu Westonu, iz australske tvrtke Pepperstone, razlog rasta ethera u posljednje vrijeme jest tehnička nadogradnja mreže, a takve vijesti uobičajeno utječu na veliku potražnju za kriptovalutama.

Slika nije dostupna Veliki pad vrijednosti kriptovaluta: Je li ovo razlog zašto su potonuli bitcoin i ether?

Još jedna kriptovaluta koja je ovih dana zabilježila veliki porast jest i Squid Game, valuta bazirana na popularnoj Netflixovoj seriji. U roku od samo nekoliko dana njena je vrijednost porasla sa samo jednog centa na oko 4,40 dolara. Treba naglasiti kako je riječ o tokenu koji će biti ekskluzivna valuta Squid Game projekta, platforme za igranje online igara unutar koje će se plaćanje izvršavati isključivo s ovom kriptovalutom, a koja će biti aktivna od sljedećeg mjeseca.

Izvor: Reuters
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti