Novi gradonačelnik New Yorka želi da djeca u školama uče o kriptovalutama i blockchainu

Adams mjesto gradonačelnika preuzima s prvim danom sljedeće godine, a prve tri plaće želi primiti u bitcoinima.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 09.11.2021. / 09:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Način života radikalno se mijenja posljednjih godina, a te promjene teško i presporo prate promjene u školskim kurikulumima. O novim tehnologijama zato djeca (a i oni stariji) često uče izvan nastave, na internetskim stranicama, društvenim mrežama, YouTubeu ili putem nekih posebnih tečajeva kakvih je danas na mreži zaista mnogo.

Slika nije dostupna Nakon bitcoina, i ether ostvario rekordnu vrijednost

O nekim takvim tehnologijama koje bi se u budućnosti mogle masovno koristiti - poput kriptovaluta i blockchaina, znanje bi se trebalo stjecati što prije, još od malih nogu, smatra novoizabrani gradonačelnik New Yorka Eric Adams. U nedavnom intervjuu za američke medije rekao je kako bi se školski kurikulum trebao obogatiti s gradivom poput kriptovaluta i blockchaina. No nije napomenuo odnosi li se to već na osnovnu ili na srednju školu. Smatra kako je bitcoin novi način plaćanja za robe i usluge diljem svijeta te bi škole trebale poučavati o tehnologiji na kojoj je baziran, kao i o tom “novom načinu razmišljanja”.

Na pitanje može li u 30 sekundi objasniti bitcoin gledateljima, rekao je kako je tako nešto komplicirano čak i stručnjacima. Naglasio je da, kada priča o bitcoinu i blockchainu, mladi ljudi na ulici ga zaustavljaju i raspituju se o tim tehnologijama o kojima ne znaju puno.

Da ima velike planove s kriptovalutama, Adams je nedavno potvrdio kada je rekao da će prve tri plaće, kada u siječnju preuzme svoju dužnost prvog čovjeka Velike Jabuke, primiti u - bitcoinima. Također, namjerava lansirati i posebnu kriptovalutu samo za New York (slično kao MiamiCoin). Njegov je cilj od New Yorka napraviti centar za inovacije, a dio tih inovacija odnosit će se upravo na kriptovalute i povezane tehnologije.

Slika nije dostupna Uveli su bitcoin, a sad ga i rudare: El Salvador iskoristio prirodne resurse za "zeleno" rudarenje

Dok neki hvale Adamsa i njegov pristup inovacijama, neki poput glavne državne odvjetnice New Yorka Letitie James i jednog od bivših savjetnika za gospodarstvo Obame Jasona Furmana ne dijele takvo optimistično razmišljanje. Furman smatra kako je okretanje kriptu loša gospodarska strategija i loša investicijska odluka. Trenutačno, u jeku velikog rasta vrijednosti bitcoina i ethera, ulaganje u ove kriptovalute čini se dobra investicijska odluka, no kako je riječ o volatilnim valutama čija se vrijednost brzo mijenja, ne bi bilo iznenađenje da za ove kriptovalute uskoro zarone duboko u crveno, ali i da njihova vrijednost ponovo poraste na rekordne razine.

Izvor: CNBC
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti