Izabrani gradonačelnik New Yorka želi da mu se prve tri plaće isplate u bitcoinu: "U New Yorku, mi uvijek igramo na veliko"

New York i Miami natječu se koji od tih gradova će postati središte industrije kriptovaluta zahvaljujući njihovim gradonačelnicima.

Branimir Vorša | 05.11.2021. / 09:00

Bitcoin: Kriptovalute u Hrvatskoj su sve zastupljenije
Bitcoin (Foto: Zimo)

Izabrani gradonačelnik New Yorka Eric Adams putem Twittera je poručio da želi da mu prve tri plaće na novoj dužnosti budu isplaćene u bitcoinu, jer time želi izraziti nadu da će New York postati mjesto gdje je industrija kriptovaluta dobrodošla.

Izgledi da se prve tri gradonačelničke plaće Adamsu i isplate u bitcoinu su pomalo nerealne, jer kako The Verge ističe, pitanje je, je li gradski sustav isplata plaća New Yorka uopće posložen za isplate u kriptovalutama i kako bi to radilo obzirom na volatilno stanje cijene bitcoina. Istaknuli su i problem oporezivanja takve isplate.

Slika nije dostupna Nakon bitcoina, i ether ostvario rekordnu vrijednost

Slika nije dostupna Uveli su bitcoin, a sad ga i rudare: El Salvador iskoristio prirodne resurse za "zeleno" rudarenje

Bitcoin Seizmičke promjene na financijskim tržištima: Mogu li kriptovalute zaista zamijeniti dolar i klasične valute?

No, dogodilo se to ili ne, Adams šalje jasnu poruku što namjerava kao gradonačelnik, a to je prihvaćanje bitcoina i kriptovaluta.

U New Yorku, mi uvijek igramo na veliko pa ću svoje prve tri plaće uzeti u bitcoinu kad postanem gradonačelnik. NYC će postati središte industrije kriptovalutav i drugih brzorastućih, inovativnih industrija! Pričekajte samo!, poručio je putem Twittera izabrani gradonačelnik New Yorka.

No, Adams se na svoj prvi potez kao gradonačelnika odlučio i kako bi odgovorio gradonačelniku Miamija, Francisu Suarezu, koji je ranije isto tako najavio da će prvu isplatu plaće primiti u bitcoinu.

Američki mediji prenose da oba se spomenuta gradonačelnika natječu u tome da njihovi gradovi postanu središte decentraliziranog novca. Adams je u tom smislu obećao provjeriti što usporava kriptoinvestiranje u New Yorku, dok je Suarez dao podršku projektu MiamiCoin, koji omogućava ljudima da investiraju u grad putem kriptovaluta.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti