Tim Cook zagolicao maštu ljubitelja Applea oko potpuno novog proizvoda koji pripremaju

Apple napada novo tržište te ljubitelji kompanije s nestrpljenjem iščekuju predstavljanje pametnih naočala s podrškom za AR.

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 23.06.2022. / 10:45

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Iako Apple informacije o svojim budućim proizvodima drži u tajnosti, svima je jasno koji su njihovi planovi za sljedećih nekoliko godina. Pored klasičnih novih verzija postojećih uređaja, Tim Cook i ekipa rade na razvoju pametnih naočala s podrškom za proširenu stvarnost. Cook je do sada više puta spominjao važnost proširene stvarnost, a u nedavnom intervjuu za China Daily USA ponovno je govorio o potencijalu AR-a.

Slika nije dostupna Poznato je da Apple priprema pametne naočale, a sada znamo i kako bi mogle izgledati

Podsjetio je na sve što je Apple do sada postigao na tom tržištu, na kojem je bio fokusiram na AR aplikacije za iPhone i iPad. Rekao je kako je iznimno uzbuđen oko proširene stvarnosti te da je ključna stvar svake tehnologije, uključujući i AR, stavljanje ljudskosti u njen centar.

Cook je naglasio kako smo tek u ranoj fazi ove tehnologije i načina na koji će evoluirati te da je uzbuđen oko prilika na koje se pružaju na tom tržištu. Nakon toga je svima poručio da se “pripreme” i da će tek vidjeti što Apple ima ponuditi na ovom tržištu. Time je zagolicao maštu svih ljubitelja kompanije i na neki način potvrdio ono što je, dakle, već poznato - tvrtka razvija uređaj, tj. pametne naočale s podrškom za proširenu stvarnost.

Prema nekim ranijim glasinama, Apple je već početkom ovog mjeseca trebao predstaviti takve naočale, no njihovo je predstavljanje odgođeno najvjerojatnije za kraj ove ili početak sljedeće godine.

Slika nije dostupna Hoćemo li 2023. dočekivati u "metasvemiru" umjesto na gradskim trgovima?

S takvim naočalama fokus ne bi trebao biti na nekakvim virtualnim svjetovima, već bi se na njima samo nenametljivo prikazivale neke važne informacije poput obavijesti koje dobivamo na smartphone, navigacije i slično. S druge strane, kompanije poput Mete imaju drukčiju viziju za ovo tržište te naglasak stavljaju na metaverse i virtualne svjetove za koji će nam trebati posebna vrsta VR naočala ili naglavnih uređaja.

Pri tome, naravno, ne treba isključiti mogućnost da i Apple u budućnosti, s eventualnom velikom popularnošću metaversa, neće prebaciti svoj fokus na virtualne svjetove.

Izvor: Digital Trends
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti