Kako nastaju videoigre i što se radi u poduzetničkom inkubatoru? Premijer posjetio Novsku: "Pratim čime se moj sin igra pa ću se updateati"

Kako nastaju videoigre i što se radi u poduzetničkom inkubatoru u Novskoj koji ima najsuvremeniju opremu za gejming industriju?

DNEVNIK.hr | 12.01.2022. / 20:54

Sve to vidio je u srijedu premijer Andrej Plenković, a otvorio je i novi učenički dom. U njemu će, među ostalima, boraviti i učenici koji su u Novsku došli kako bi postali tehničari za videoigre.

Program je to koji imaju rijetke škole. Većina tehničara, zaposlit će se baš uz pomoć poduzetničkog inkubatora. Ondje je premijer isprobao i 3D printer.

Ja imam sina koji ima sedam godina, koji tek sada ulazi u svijet virtual realitija, pratim s čime se on igra pa ću se updateat, davno je to bilo kad sam ja bio mali, kazao je Plenković u prilogu reporterke Dnevnika Nove TV Petre Buljan.

Ovo je moja igra, jednostavna pucačina u drugoj perspektivi, ovdje se može mijenjati ime, izgled drugog igrača, za sad su samo šeširi na izboru, ali trebalo bi biti i više u budućnosti, kazao je Šimun, jedan od učenika.

Dnevnik Nove TV gledajte svakog dana od 19:15, a više o najvažnijim vijestima čitajte na portalu DNEVNIK.hr.

Propustili ste Dnevnik? Pogledajte ga besplatno na novatv.hr
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti