Proglašeni pobjednici zagrebačkog HACKL-a: Timovi su bili izuzetno kreativni, a dali su i drugačije poglede na proračun

Povjerenstvo je odabralo tri tima koja su, po njihovom mišljenju, dala najbolja rješenja za potrebe Zagreb.

Martina Čizmić | 28.02.2022. / 08:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Nakon tri dana, uspješno je završen HACKL - hackaton tijekom kojeg su multidisciplinarni timovi za zadatak imali stvoriti rješenje koje će digitalizirati zagrebački proračun i učiniti ga dostupnim svima. Konačno rješenje trebalo je građanima omogućiti jednostavni vizualni uvdi u sve gradske financijske stavke klikom na računalu, tabletu ili pamentom telefonu.

Drago mi je vidjeti ovako puno ljudi zainteresiranih da svojim iskustvom, znanjem i voljom doprinesu jednom novom rješenju koje će se implementirati u Zagrebu te na jedan dosad neviđeni način prikazati proračun tako da nam svima bude dostupniji, da možemo kontrolirati kako se planira razvoj našeg okruženja te budemo svjesni kako svi njemu doprinosimo, istaknuo je prilikom otvorenja hackathona direktor ZICER-a, Frane Šesnić.

Tijekom dva intenzivna dana, devet natjecateljskih timova na raspolaganju je imalo brojne mentore koji su im davali savjete i usmjeravali ih. Posljednji dan, timovi su imali po pet minuta da predstave svoje rješenje i osvoje Povjerenstvo za odabir pobjednika.

Nakon vijećanja, Povjerenstvo je odabralo tri tima koja su, po njihovom mišljenju, dala najbolja rješenja za potrebe Zagreb. 

Tim 4 za 5 čije je rješenje osvojilo najviše bodova od strane Povjerenstva za odabir pobjednika, te time i prvo mjesto, osvojio je novčanu nagradu od 20.000,00 kuna, i po svakom članu tima Xiaomi Mi Electric Scooter 1S u pojedinačnoj vrijednosti od 3.599,00 kuna.

Tim Mješanci čije je rješenje osvojio drugo mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 15.000,00 kuna, te po svakom članu tima Xiaomi Redmi Smart Band Pro pametnu narukvicu u pojedinačnoj vrijednosti od 399,00 kuna. 

Tim Di su Pare je osvojio treće mjesto i novčanu nagradu u iznosu od 10.000,00 kn. 

Svi timovi pokazali su iznimnu kreativnost, a od natjecatelja smo imali priliku vidjeti i neke nove i drugačije poglede na gradski proračun, kazao je Marko Rakar, član Povjerenstva za odabir pobjednika, zahvalivši se svim timovima na sudjelovanju.

Hoćemo li u konačnici i vidjeti to rješenje u upotrebi te kad, ovisi o gradu Zagrebu, ali i samim timovima koji su rješenja predložili. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti