Proslavite "festival boja" ili se samo dobro zabavite uz Googleov "easter egg"

Jednom aktivirana, opcija vam omogućuje da prekrijete cijeli ekran šarenim bojama.

Martina Čizmić | 09.03.2020. / 13:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Svakog ožujka u Indiji se slavi "festival boja", odnosno "holi", kojim se označava kraj zime i dolazak proljeća. Ove godine Google se pobrinuo da u tom šarenom festivalu mogu uživati svi, a da se pri tome ne zaprljaju.

Naime, u Google.com ugrađen je "easter egg", odnosno skrivena opcija koja se aktivira upisivanjem riječi "holi" u pretraživač. Osim što ćete moći naučiti nešto o samom festivalu i Indiji, dočekat će vas i ikona šarenog slona u gornjem desnom uglu.

Želite li aktivirati skrivenu opciju, potrebno je kliknuti na posude s bojom u prahu koje se nalaze na desnoj strani ekrana uz informacije o "holi festivalu".

Jednom aktivirana, opcija vam omogućuje da prekrijete cijeli ekran šarenim bojama. Kliknite bilo gdje na ekranu i zabavite se, a ako želite "obrisati" boju, dovoljno je da kliknete na kap vode na vrhu ekrana i sve je spremno za novu dozu šarenila.

Google je inače poznat da kroz svoje crteže, odnosno "doodle" na početnoj stranici tražilice obilježava važnije datume, osobe ili događaje u povijesti. Tako su obilježili i rođendan Nikole Tesle, 2. mjesto Hrvatske na Svjetskom nogometnom prvenstvu u Rusiji, ali i brojne druge događaje iz cijelog svijeta. 

Google Doodle za Bacha Prvi Google Doodle pogonjen umjetnom inteligencijom "glumi" Bacha

\"Srce Vatreno\" Google Doodle (Foto: Vedran Klemens) Otkrivamo tko je nacrtao "Srce vatreno" – Google Doodle zbog kojeg je cijeli svijet navijao za Hrvatsku

Isto tako, kroz "easter egg" često zabave korisnike kratkim igrama ili videima u kojima korisnici mogu sami stvarati glazbu.

Slika nije dostupna Nemate "fidget spinner"? Zavrtite ga na Googleu

 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti