Samsung predstavio novu Galaxy S20 seriju u potpunosti spremnu za 5G mrežu

Samsung je prestavio novu Galaxy S20 seriju s još većim ekranom, još jačom baterijom i impresivnom kamerom.

Martina Čizmić | 11.02.2020. / 20:14

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Na posebnom Unpacked događanju koje se odvija u San Franciscu, Samsung je predstavio svoje nove premium uređaje iz Galaxy S serije - S20, S20+ i S20 Ultra.

Kako je istaknuto na predstavljanju Galaxy S20 serija predstavlja potpuno nove mogućnosti kamere, koja kombinira umjetnu inteligenciju s najvećim Samsung senzorom za zadivljujuću kvalitetu fotografija. Galaxy S20 serija tako omogućuje jednostavnije i naprednije iskustvo svakodnevnog korištenja pametnih telefona – od personaliziranog odabira glazbe, optimizacije reprodukcije videozapisa te igranja videoigara.

Ulaskom u novo desetljeće, 5G će u potpunosti promijeniti način na koji komuniciramo i doživljavamo svijet oko nas. Po prvi put cijela Galaxy S20 serija dolazi s mogućnošću 5G povezivanja, kako bismo svim našim korisnicima omogućili brže i jednostavnije povezivanje sa svijetom koji ih okružuje. S kamerom, čija se tehnologija bazira na umjetnoj inteligenciji, korisnici mogu zabilježiti trenutke dok se događaju i povezati se s ljudima koje vole, rekao je TM Roh, predsjednik i izvršni direktor odjela za IT i mobilne komunikacije, Samsung Electronics.

Kako ističu iz Samsunga, svaki uređaj u Galaxy S20 seriji - Galaxy S20, Galaxy S20+ i Galaxy S20 Ultra - dolazi opremljen najnovijom 5G tehnologijom. Osim toga, Galaxy S20 predstavlja potpuno novi sustav kamera – pogonjen AI-om i najvećim senzorom za zadivljujuću kvalitetu fotografija do sada.

Tako kamera na Galaxy S20 nudi super visoku rezoluciju (108MP na Galaxy S20 Ultra i 64MP na Galaxy S20 i Galaxy S20+), koja otkriva jasno sve detalje fotografije i ima povećane senzore za svjetlinu kako bi slike imale visoku kvalitetu pri slabom izvoru svjetlosti. Zahvaljujući nona-binning tehnologiji, S20 također ima mogućnost dinamične promjene rezolucije iz 108MP u 12MP, kombinirajući devet piksela u jedan.

Sa Space Zoom tehnologijom koja koristi kombinaciju Hybrid Optic Zoom te Super Resolution Zoom značajki koje pokreće AI, korisnicima je omogućena nevjerojatna razina približavanja fotografije. Galaxy S20 i S20+ mogu snimiti fotografiju povećanu do 30 puta, dok će Galaxy S20 Ultra uz pomoć revoluciranih preklopnih leća i višestrukog AI procesuiranja slika stvoriti čiste i precizne fotografije s povećanjem i do 100 puta.

Koristeći Single Take tehnologiju, Galaxy S20 može snimiti brojne fotografije i videozapise uz značajke kao što su fokus uživo, ultra široko fotografiranje i još mnogo toga, te pomoću AI odabrati najbolje fotografije i videozapise. Također, Galaxy S20 nudi mogućnost 8K snimanja videozapisa koje je moguće zaustaviti i napraviti 33MP fotografije ili pogledati video na Samsung QLED 8K televizoru. Galaxy S20 omogućuje i jasniji videozapis uz Super Steady 2.0 značajku, sa stabilizacijom videozapisa i AI analizom pokreta.

Zahvaljujući novoj integraciji Spotifyja i Bixbyja korisnici lako mogu pristupiti svojoj najdražoj glazbenoj listi. Uz pomoć značajke Music Share, korisnici mogu proširiti uparenu Bluetooth vezu na automobilski stereo uređaj ili zvučnik putem svog uređaja.

Uz 5G, Galaxy S20 omogućuje poboljšani doživljaj video chata kroz ekskluzivno partnerstvo s Googleom i Google Duo videopozivima u HD kvaliteti. Google Duo kompatibilan je sa svim operacijskim sustavima. Koristeći široku leću, korisnici u poziv mogu uključiti cijelu obitelj te razgovarati odjednom s 8 prijatelja u 1080p FHD-u. Samsung je sklopio i partnerstvo s YouTubeom kako bi svi korisnici mogli prenijeti svoje 8K videozapise direktno na svoje kanale. Netflix i Samsung udružili su snage te Galaxy S20 dali u ruke poznatih redatelja, kako bi snimili ekskluzivan sadržaj za Samsung korisnike. Također, korisnici mogu jednostavno pretraživati i reproducirati Netflix filmove i serije uz pomoć aplikacija Samsung Daily, Bixby i Finder.

Galaxy S20 podiže i mobilno igranje na višu razinu. Sa zaslonom od 120 Hz, korisnici će moći iskusiti najbržu brzinu osvježavanja i super glatku igru – pogodno za igranje na 5G mreži. Ovog proljeća, Microsoft, Samsungov partner, predstavit će svoju popularnu videoigru Forza Street u Galaxy Storeu, po prvi puta na pametnom telefonu. U kombinaciji s brzim procesorom, 12 GB RAM-a, AKG audio sustavom i gejming platformom koji radi u pozadini optimizirajući postavke za vrhunske performanse, Galaxy S20 u 5G varijanti korisnicima nudi jedinstveno gejming iskustvo.

Kao Samsungov najnoviji vodeći uređaj, Galaxy S20 sadrži vrhunske tehnologije koje su korisnici već upoznali i očekuju. Uz Samsung Knox Galaxy S20 također sadrži novi, siguran procesor, nazvan Guardian Chip, radi zaštite od hardverskih napada.

Galaxy S20 dolazi s 25W brzim punjačem, dok Galaxy S20 Ultra podržava brzo punjenje od 45W. Uz to, Galaxy S20 serija dolazi s masivnim standardnim prostorom za pohranu: 128GB za Galaxy S20 te 128GB ili 512GB za Galaxy S20+ i S20 Ultra.

Galaxy S20 serija uređaja bit će dostupna u raznim bojama:

Galaxy S20: svemirski siva, nebesko plava, nebesko roza
Galaxy S20+: svemirski siva, svemirski crna, nebesko plava
Galaxy S20 Ultra: svemirski siva, svemirski crna

Prednarudžbe u Hrvatskoj za Galaxy S20 seriju počinju 11. veljače u 21:00 sat, dok službena prodaja počinje 13. ožujka 2020. Cijene počinju od 6.999 kuna za Galaxy S20, 7.799 kuna za Galaxy S20+ i 10.499 kuna za Galaxy S20 Ultra.

Galaxy Buds+

Uz nove Galaxy Buds+ bežične slušalice koje imaj dvosmjerne dinamičke zvučnike i tri mikrofona za neusporedivu kvalitetu zvuka i glasa, moguće je slušati i do 22 sata (11 sati s jednim punjenjem i dodatnih 11 sati iz prijenosne kutijice za punjenje). Aplikacija Galaxy Buds+ sada je kompatibilna s iOS-om, tako da korisnici mogu uživati u izvrsnom studio doživljaju bez obzira koji uređaj koriste. Uz ekskluzivno partnerstvo sa Spotifyjom, korisnici lakše mogu doći do svoje omiljene glazbe označavanjem omiljenih popisa za reprodukciju i pritiskom na reprodukciju jednim dodirom.

Galaxy Buds+ bit će dostupne u Hrvatskoj od 14. veljače po cijeni od 1299 kuna. 

 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti