Stručnjak tvrdi da smo na velikoj prekretnici: "Ovo će biti seizmička godina za NLO-e"

Sve više stručnjaka smatra da je na pomolu prekretnica u istraživanjima vezanim za NLO-e.

Branimir Vorša | 07.02.2022. / 14:42

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

U prošlogodišnjem zaključku izvješća Pentagona o NLO-ima istaknuto je da ne postoji jednostavno objašnjenje za više od 140 svjedočanstava NLO-a američkog vojnog osoblja od 2004. godine do danas, ali je zaključeno da oni predstavljaju prijetnju sigurnosti letenja i nacionalnoj sigurnosti.

Nick Pope, koji je rane 90-te godine proteklog stoljeća proveo istražujući moguća viđenja neidentificiranih letećih objekata za britansko ministarstvo obrane, rekao je da je uvjeren kako će 2022. biti seizmička godina za NLO-e.

Američke vlasti takve objekte također nazivaju i neidentificiranim zračnim fenomenima (NZF) ili anomalijskim letjelicama (AL).

Slika nije dostupna Zvijezde, galaksije, NLO: Što je teleskop Hubble vidio na vaš rođendan?

Pozivajući se na spomenuto izvješće Pentagona o pitanju NLO-a, Pope je za Guardian rekao da osjeća istinsku želju američkog Ministarstva obrane (DoD) i obavještajne zajednice te zemlje da se ozbiljno pozabavi s tim pitanjem.

Mislim da ćemo vidjeti saslušanja u Kongresu o NLO-ima. Također mislim da ćemo vidjeti objavljivanje više američkih vojnih fotografija i videa NLO-a i povezanih dokumenata. Nešto od toga može doći preko zviždača, ali veliki dio toga može objaviti sama vlada, bilo proaktivno ili kao odgovor na zahtjeve prema Zakonu o slobodi pristupa informacijama, kaže Pope.

Sugerirao je i da ćemo konačno vidjeti više svjedoka visokog kalibra koji se javljaju, uključujući pilote komercijalnih zrakoplovnih kompanija, vojnu posadu, radare i obavještajne časnike s izravnim znanjem o toj temi.

Slično razmišlja i Leonard David, autor knjige pod naslovom Moon Rush: Nova svemirska utrka, koji je ustvrdio da bi zajednički napori na istraživanju NLO-a mogli učiniti ovu godinu prekretnicom.

Slika nije dostupna Američka vojska osnovala novu agenciju koja će pratiti NLO-e i čije ime je... neizgovorljivo

Sjajno je biti živ baš u ovo vrijeme. Zaključak je da nešto dolazi. Ne možete imati toliki broj ljudi koji rade toliko istraživanja i da sve to ostane isprazno. U nekom trenutku imat ćemo stjecište znanstvenih podataka koji podupiru vjerojatnost da postoji mnogo vanzemaljskih civilizacija. Moramo početi misliti da nismo sami, već kolika je gužva tamo gore?, kaže David.

Svako izvješće bit će ozbiljno shvaćeno

Dugo očekivano izvješće koje je objavilo američko ministarstvo obrane 25. lipnja 2021. otkrilo je da 143 od 144 izvješća o NZF-ovima od 2004. ostaju izvan vladinog objašnjenja, te da izvanzemaljci nisu isključeni kao potencijalni izvor.

Pod naslovom Preliminarna procjena: neidentificirani zračni fenomeni, dokument na devet stranica koji je objavio američki Ured ravnatelja nacionalne obavještajne službe (ODNI) imao je za cilj pružiti Kongresu uvid u to kako će vlada postupati s potpunijim izvješćem o problemu NZF-ova.

Objavljivanju dokumenta prethodilo je mnoštvo procurjelih fotografija i snimaka američke mornarice, na kojima se vidi nešto što je nalikovalo tajanstvenim objektima nalik NLO-ima koji lete američkim zračnim prostorom.

Slika nije dostupna Šef NASA-e u intervjuu otvorio dušu o izvanzemaljcima, multisvemiru i NLO-ima

U kolovozu 2020. Pentagon je pokrenuo posebnu radnu skupinu za temeljito istraživanje NZF-ova pod tadašnjim zamjenikom ministra obrane Davidom Norquistom. Ministarstvo obrane je tada naglasilo da vrlo ozbiljno shvaćaju svaki upad neovlaštenih zrakoplova poligone Pentagona ili određeni zračni prostor, uz obećanje da će proučiti svako takvo izvješće.

Izvor: Sputnik

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti