Američka vojska osnovala novu agenciju koja će pratiti NLO-e i čije ime je... neizgovorljivo

U SAD-u je osnovana nova agencija čija je zadaća proučavati sve stvari vezane za NLO-e, no zbog nezgrapnog imena već je doživjela debakl na društvenim mrežama.

Branimir Vorša | 24.11.2021. / 14:30

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Američko ministarstvo obrane u utorak je najavilo osnivanje radne skupine koja će prikupljati i proučavati izvještaje i svjedočanstva o NLO-ima. Odluka o osnivanju stigla je ubrzo nakon što je više američkih zakonodavaca istaknulo nužnost uspostave tijela koje bi nadgledalo takve istrage.

Ime novonastale agencije ne zvuči nimalo privlačno, ili izgovorljivo u obliku akronima, a glasi Airborne Object Identification and Management Synchronisation Group, odnosno skraćeno AOIMSG.

Slika nije dostupna NLO tema u SAD-u sve usijanija, a bivši šef agencije koja ih je istraživala poručuje: "Vlada SAD-a ima u svom vlasništvu egzotični materijal"

AOIMSG će sinkronizirati sve napore u ministarstvu i široj američkoj vladi za otkrivanjem, identificiranjem i određivanjem objekata od interesa u zračnom prostoru za specijalnu uporabu (Special Use Airspace, SUA) te ocijeniti i ublažiti bilo kakve s tim povezane prijetnjeza sigurnost letenja i nacionalnu sigurnost, navodi se u priopćenju Pentagona.

Ta će agencija naslijediti radnu skupinu za neidentificirane zračne fenomene američke ratne mornarice, koja je osnovana 2020. godine s istim ciljem.

Obzirom da su NLO entuzijasti imali velika očekivnaja od prethodne radne skupine te da su njezinim radom ostali razočarani, nova agencija morat će nekako probati ispuniti i njihova očekivanja.

Slika nije dostupna Lete li iznad SAD-a NLO-i? Američka radna skupina objavila dugo očekivano izvješće: "Predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti"

Iako je tek najavljeno njeno uspostavljanje, AOIMSG je već na društvenim mrežama doživio stampedo posprdnih reakcija na račun njihovog imena, kao i tijelo koje će ih nadgledati i čije ime je još manje zvučnije te glasi Airborne Object Identification and Management Executive Council, odnsono skraćeno AOIMEXEC.

Senatorica Kirsten Gillibrand je ranije ovog mjeseca dala prijedlog za osnivanje takve agencije, no njezin prijedlog imena zvuči znatno bolje i glasi Anomaly Surveillance and Resolution Office (ASRO).

Slika nije dostupna Šef NASA-e u intervjuu otvorio dušu o izvanzemaljcima, multisvemiru i NLO-ima

Pentagon tek treba otkriti detalje o tome tko će biti direktor te nove agencije, kakva će joj biti organizacijska struktura, ovlasti te otkud će dobivati resurse.

Izvor: Sputnik/Defense.gov

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti