Lete li iznad SAD-a NLO-i? Američka radna skupina objavila dugo očekivano izvješće i navodi: "Predstavljaju prijetnju nacionalnoj sigurnosti"

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da se u izvještaju ni jednom riječi ne spominju izvanzemaljci kao izvor tih nerazjašnjenih situacija.

Martina Čizmić | 26.06.2021. / 07:59

Američko Ministastvo obrane prošle je godine u kolovozu utemeljilo radnu skupinu koja je trebala istraživati "neidentificirane zračne fenomene" odnosno NLO-e. Gotovo godinu dana nakon početka rada, radna je skupina objavila izvještaj koji su mnogi jedva čekali.

No, umjesto da u izvještaju napokon otkrijemo što su to američki vojnici i piloti viđali i susretali, u izvještaju se navodi kako "američka vlada ne može objasniti 143 od 144 slučaja prijave nepoznatog letećeg objekta".

Izvještaj je trebao rasvjetliti tajanstvene pojave desetaka letećih objekata koje su američki piloti prijavljivali od 2004. do 2021. godine, ali, kako se navodi u izještaju "nisu imali dovoljno podataka" kako bi ih nazvali drugačije nego - neidentificirani zračni fenomeni.

Slika nije dostupna Procurili prvi detalji izvješća o NLO-ima koje tek treba stići u američki Kongres: "Kako god gledate na to, stvar je vrlo loša"

Slika nije dostupna NLO tema u SAD-u sve usijanija, a bivši šef agencije koja ih je istraživala poručuje: "Vlada SAD-a ima u svom vlasništvu egzotični materijal"

Jedini slučaj koji su uspjeli identificirati odnosi se na veliki ispuhani balon.

I dok se u izvještaju navodi kako je "neobična" aktivnost prijavljivana u više navrata, radna skupina dodaje i kako nedostatak podataka čini nemogućim procijeniti radi li se možda o kakvim greškama ili lažnim prijavama.

U ograničenom broju slučajeva, prijavljeni neidentificirani zračni fenomen, čini se, ima neobične letne karakteristike. Točnije, u 18 slučajeva prijavljeni su "neobično kretanje" koje uključuje i veliko ubrzanje. To može biti rezultat greške u senzorima ili krive percepcije osobe koja promatra situaciju te zahtjevaju dodatne ozbiljne analize, stoji u izvještaju.

Ono što je posebno zanimljivo je činjenica da se u izvještaju ni jednom riječi ne spominju izvanzemaljci kao izvor tih nerazjašnjenih situacija. No, isto se tako navodi kako bi "fenomen mogao biti iznad vladinih mogućnosti da indentificiraju te objekte". Dodaje se i kako ti fenomeni predstavljaju sigurnosni problem te ih treba dodatno istražiti. Naime, u 11 slučajeva fenomeni su se veoma približili vojnim zrakoplovima.

Slika nije dostupna Bivši šef američkog tajnog programa za istraživanje NLO-a: "Postoji nešto na našem nebu i ne možemo napraviti niti jednu prokletu stvar u vezi s tim"

Slika nije dostupna Snimke NLO-a cure na sve strane: Pentagon potvrdio autentičnost najnovijih fotografija i videa koji su dospjeli u javnost

Podsjetimo, prije nekoliko godina u javnosti su se pojavili videi snimljeni u vojnim zrakoplovima koji prikazuju neobične objekte na nebu. Pentagon je prvotno zanijekao originalnost tih videa, da bi ih potom ipak potvrdio i službeno objavio uz napomenu kako se na videu vidi "neidentificiran zračni fenomen". Ni u ovom izvještaju nisu navedena nikakva objašnjenja onoga što se na tim videima moglo vidjeti.

Iako radna skupina nije pojasnila što se to, s vremena na vrijeme, pojavljuje na američkom nebu, potaknula je neke promjene u američkom odnosu prema takvim fenomenima.

Slika nije dostupna Pentagon napokon priznao da je pronašao ostatke NLO-a i provodio testiranja na materijalu koji ima nevjerojatne sposobnosti?

Tako je iz Pentagona objavljeno kako su dobili upute da naprave novu kolekciju strategija kojima bi se standardiziralo prijavljivanje takvih, neidentificiranih fenomena, kako bi buduće istrage temeljile na istim, i po mogućnosti, znanstveno dokazanim informacijama, a ne samo prijavama očevidaca. Što će napraviti i kako će to utjecati na buduće pojave, prijave i identifikaciju neidentificiranih zračnih fenomena, trebali bismo znati u sljedeća tri mjeseca. Naime, u tom roku bi o svom napretku trebali obavijestiti američki Kongres.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti