Procurili prvi detalji izvješća o NLO-ima koje tek treba stići u američki Kongres: "Kako god gledate na to, stvar je vrlo loša"

U javnost su procurili prvi detalji posebnog izvješća o NLO-ima, koje bi američki kongres trebao dobiti kasnije ovog mjeseca. Prema neimenovanim izvorima na koje se pozivaju američki mediji, u istom su američki obavještajni stručnjaci zaključili da ne postoje dokazi da je riječ o izvanzemaljskoj tehnologiji.

Branimir Vorša | 04.06.2021. / 09:43

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dugo iščekivano izvješće o NLO-ima koje treba u američki Kongres stići kasnije ovog mjeseca među zaključcima će imati i da objekti sa snimki mornaričkih pilota koje su nastale u posljednjih nekoliko godina, nisu ni tajna američka tehnologija, navodi jedan od izvora, a prenosi CNN.

Riječ je zapravo o pet neimenovanih izvora upoznatih s rezultatima izvješća, čije je detalje prvi objavio New York Times.

Iako će u zaključku izvješća biti navedeno da nije riječ o izvanzemaljskoj tehnologiji, jer za to nema dokaza, tri od pet navedenih izvora tvrde da će se u istom izvješću ostaviti i mogućnost da je riječ o izvanzemaljskoj tehnologiji, ako se za to pronađu dokazi, naravno.

U izvješću će biti navedeno i da se ne može otkloniti mogućnost da je riječ o objektima koji pripadaju američkim protivnicima, ponajviše Kini ili Rusiji, što bi potencijalno mogao biti i najcrniji scenarij, jer bi pitanje američke nacionalne sigurnosti stavio vjerojatno u red najgorućih problema.

To je uznemirujuće bez obzira na koji način to gledate, znate. Je li to izvanzemaljski život ili naši protivnici ili netko drugi imaju sposobnosti koja daleko nadilaze sve što imamo u smislu razumijevanja, praćenja i zaustavljanja prijetnje? Kako god gledate na to, stvar je vrlo loša, smatra Michael Waltz, republikanski član Odbora za oružane snage.

Svi koji su se barem malo nadali potvrdi izvanzemljaskog kontakta vjerojatno će po službenoj objavi izvješća ostati razočarani, ali već sama činjenica da američka vojska i obavještajne službe sudjeluju u ozbiljnoj raspravi o ovoj temi, definitivno je pomak naprijed.

Izvor: CNN

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti