Šef NASA-e u intervjuu otvorio dušu o izvanzemaljcima, multisvemiru i NLO-ima

Iako NASA nema konkretne dokaze o postojanju izvanzemaljskog života, njezin šef kaže da je svemir jednostavno previše velik da bi u njemu samo ljudi predstavljali inteligentan život.

Branimir Vorša | 27.10.2021. / 13:35

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Šef NASA-e, Bill Nelson, u nedavnom je intervjuu s jednim sveučilišnim profesorom govorio ne samo o ideji izvanzemaljskog života, već i o stvarnom multisvemiru.

Moje osobno mišljenje jest da je svemir toliko velik, a sad postoje još i teorije da postoje i drugi svemiri. Ako je to slučaj, tko sam ja da kažem da je planet Zemlja jedina lokacija oblika života koji je civiliziran i organiziran poput nas?, rekao je studentima Nelson.

Slika nije dostupna Budućnost koju malo tko ne bi "potpisao": Pogledajte kamo seže NASA-ina vizija svemirskih istraživanja

U razgovoru s profesorom politike na Sveučilištu Virginia šef NASA-e dodao je i da vjeruje da u svemiru postoje i drugi planeti poput Zemlje.

Naravno da to mislim jer svemir je toliko velik, rekao je Nelson.

Nelson je zagovornik svemirskih programa još od početka svoje političke karijere u 70-im godinama proteklog stoljeća. On je zapravo i sam već bio u svemiru, u sklopu NASA-inog Space Shuttle programa, odnosno letio je svemirom u Space Shuttleu Columbia, gdje je s još šestero astronauta proveo šest dana u siječnju 1986. godine.

Nelson se u istom razgovoru dotaknuo i teme svjedočanstva susreta pripadnika američke vojske s NLO-ima. Rekao je kako je zastrašujuće misliti da potencijalni neprijatelj ima pristup tehnologiji kojoj SAD - nema.

Oni ne znaju što je to i mi ne znamo što je to. Nadamo se da nije riječ o neprijatelju ovdje na Zemlji koji ima takvu vrstu tehnologije. No nešto jest, rekao je Nelson.

Stoga je to naša stalna misija, konstantno tražiti koga sve ima tamo u svemiru. Tko smo mi? Kako smo došli ovdje? Kako smo postali to što jesmo? Kako smo se razvili? Kako smo se civilizirali? Postoje li takvi isti uvjeti tamo negdje u svemiru koji ima milijarde drugih sunca u milijardama drugih galaksija. Meni je svemir nezamislivo velik, istaknuo je Nelson.

Slika nije dostupna Zemlja na udaru asteroida: NASA testira potencijalne scenarije za obranu čovječanstva, uskoro lansiraju letjelicu

Čitav intervju možete pogledati u niže priloženom videu.

Izvor: Comicbook

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti