Totalni hit ili promašaj? Dyson predstavio svoj najambiciozniji i najbizarniji proizvod dosad

Tvttka Dyson predstavila je svoj najčudniji i najambiciozniji proizvod dosad.

Branimir Vorša | 30.03.2022. / 11:22

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Dyson ulazi na tržište slušalica na najveći mogući sebi svojstven način, predstavljanjem Zone bluetooth slušalica koje poništavaju buku i u sebi imaju ugrađenu tehnologiju pročišćavanja zraka, zahvaljujući magnetskom viziru za lice bizarnog izgleda. To je i najčudniji i najambiciozniji proizvod koji je ta tvrtka dosad napravila.

Najava predstavlja tek otkrivanje slušalica Zone prije jesenskog datuma izlaska, a Dyson u ovom trenutku ne objavljuje konkretne detalje poput cijene ili drugih specifikacija.

Slika nije dostupna Dizajneri osmislili zaštitnu masku koja štiti i pročišćava zrak, a i ne izgleda loše

Cilj Zone slušalica jest učiniti život u urbanim prostorima ugodnijim pokušavajući ublažiti onečišćenje zraka i buke, pojašnjavaju iz Dysona.

Neobična konstrukcija

Dio Zone slušalica za pročišćavanje zraka zapravo minijaturizira njihovu postojeću tehnologiju filtracije zraka u novi, jedinstveni oblik. Zone slušalice uvlače zrak kroz svaku slušalicu pomoću para sićušnih kompresora. Zrak se zatim filtrira i usmjerava kroz "vizir" kako bi korisnik mogao udahnuti, pritom bez većine čestica i zagađivača.

Unatoč tome kako izgleda, vizir ne dolazi u kontakt s vašim licem kao što bi to činila maska. Umjesto toga, on se nalazi ispred vašeg lica, stvarajući prazninu u kojoj se mjehur čistog zraka može skupiti i udahnuti. Tvrtka je pokazala i poseban dodatak koji bi se mogao pričvrstiti u slučajevima kada bi vam možda trebao odgovarajući puni kontakt i maska ​​za lice.

Slika nije dostupna Tehnologija Formule 1 revolucionira način na koji liječnici komuniciraju s pacijentima

Vizir se pričvršćuje pomoću niza magneta, što mu omogućuje da se skine, ako slušalice samo želite koristiti kao regularne slušalice. Također ima šarke koje ga okreću prema dolje tako da možete normalno razgovarati s ljudima bez skidanja cijelog uređaja.

Sustav filtracije Zone slušalica također nudi višestruke postavke za različite razine napora. Na primjer, ako trčite uza stube ili pokušavate uhvatiti autobus, disat ćete teže i trebat ćete više zraka, nego ako ste u laganoj šetnji. Postoji čak i automatizirana postavka koja koristi akcelerometre za automatsko podešavanje protoka zraka.

Dyson kaže da Zone slušalice mogu filtrirati do 99 posto onečišćenja česticama, iako se filteri nmoraju zamijeniti nakon otprilike godinu dana. Dyson ističe da će točna količina vremena ovisiti o tome s koliko onečišćenja zraka naiđete i koliko aktivno koristite slušalice za filtriranje zraka.

Regularni dio slušalica

Regularni dio Zone slušalica je malo tradicionalniji, unatoč tome što je to nova kategorija proizvoda za Dyson. Tvrtka kaže da je njezin cilj bio stvoriti "vjerne" audio reprodukcije. Poništavanje buke osigurava se mješavinom pasivnog poništavanja cjelokupnog dizajna i aktivnog poništavanja buke kroz niz mikrofona.

Slika nije dostupna Xupermask je modni dodatak, gadget i zaštitna maska koja stoji 299 dolara

Postoje tri različita načina za uklanjanje buke u Zone slušalicama. Način izolacije ima aktivan ANC kada je vizir lica podignut. Spuštanje vizira automatski prelazi u način razgovora, koji onemogućuje ANC tako da možete čuti osobu s kojom razgovarate. Tu je i način transparentnosti, koji filtrira važne zvukove kao što su trube automobila i sirene. Punjenje se obavlja preko USB-C utora, a slušalice se povezuju s aplikacijom Dyson Link, koja može pružiti detaljnije informacije o kvaliteti zraka oko vas.

Prvi dojmovi

Novinar The Vergea Chain Gartenberg isporbao je Zone slušalice prije nekoliko tjedana te ističe da sigurno rade ono što tvrtka tvrdi. Kaže da je osjećao pumpanje mlazova zraka ispred lica, no obzirom da je bio u zatvorenom prostoru, kaže da nije mogao procijeniti koliko je zrak koji je udisao na taj način bio čišći.

Dodaje da je sustav za poništavanje buke također dobro radio, iako kaže da test za to nije proveden u okruženju koje bi predstalvjalo izazov za sustav, a kvaliteta zvuka za glazbu bila je dobra bez posebno dramatičnog basa.

Slika nije dostupna Razer je napravio pametnu zaštitnu maska koja štiti od virusa, a ne ograničava komunikaciju

Zone slušalice su također vrlo velike i primjetno teške, iako je Dyson napravio zadivljujući posao uguravši svu ovu tehnologiju u par slušalica. Osim toga, zujanje kompresora moglo se i dalje lagano čuti kad su motori radili većim brzinama, unatoč poništavanju buke, tvrdi Gartenberg.

I dok se nošenje maski znatno normaliziralo u posljednje dvije godine, ostaje za vidjeti hoće li kupci biti spremni prihvatiti ovaj proizvod iznimno neobičnog izgleda.

Izvor: The Verge

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti