United Grupa dovršila akviziciju bugarske Nova Broadcasting Grupe

Medijski ogranak United Grupe, United Media, godišnje proizvodi više od 20.000 sati originalnog sadržaja i emitira više od 30 kanala koji su dostupni za zemaljsku, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju.

Zimo Zimo | 22.01.2021. / 15:57

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

 United Grupa, vodeći telekomunikacijski i medijski operater u jugoistočnoj Europi, objavila je završetak akvizicije Nova Broadcasting Grupe, najveće bugarske medijske kompanije s više platformi.

Nova ima deset televizijskih kanala, uključujući nacionalnu televiziju NOVA TV, i najveću online platformu NetInfo s prosječnim mjesečnim dosegom do 80 posto bugarske populacije. Također, u Grupi su i četiri radio stanice.

U sklopu United Grupe, u Hrvatskoj posluje telekom operater Telemach Hrvatska te televizije i portali Sport Klub i N1, Nova TV, Doma TV kao i portal dnevnik.hr.

Drago mi je što možemo poželjeti dobrodošlicu kompaniji Nova i njenim zaposlenicima u obitelj United Grupe. Bugarska nam je zanimljivo tržište i Nova Broadcasting Grupa će kao dio United Grupe nastaviti jačati svoje već postojeće značajne prednosti, izjavila je Victoriya Boklag, izvršna direktorica United Grupe.

Nova i naše druge medijske kompanije su dobro usklađene i na tim ćemo osnovama stvarati sinergiju koja će nam omogućiti daljnje investicije u lokalni sadržaj na zadovoljstvo naših korisnika, dodala je.

Za aktivnosti Nova Broadcasting Grupe, sada u sastavu United Grupe, bit će odgovoran bivši čelni čovjek RTL-a Dirk Gerkens, stručnjak u televizijskom biznisu s više od 25 godina iskustva u industriji.

Akvizicija Nova Broadcasting Grupe u skladu je sa strategijom United Grupe koja u svom vlasništvu želi imati telekomunikacijske i medijske kompanije na tržištima na kojima posluje. Naime, platforma kompanije objedinjuje vodeće operatere i najbolje proizvođače medijskoj sadržaja u jugoistočnoj Europi.

Medijski ogranak United Grupe, United Media, godišnje proizvodi više od 20.000 sati originalnog sadržaja i emitira više od 30 kanala koji su dostupni za zemaljsku, kablovsku, DTH, OTT i IPTV distribuciju.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti