Zahvaljujući blagdanima, Windows 10 drugi najkorišteniji operativni sustav

Microsoft ima dobar razlog za slavlje.

Viktor Gabaj Viktor Gabaj Viktor Gabaj | 28.12.2015. / 10:50

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Činjenica je da nova generacija operativnog sustava Windows iz dana u dan povlači sve više sljedbenika, a to i ne čudi s obzirom na to da Microsoft radi sve što je u njegovoj moći da instalira najnoviju verziju sustava na računala svojih korisnika. 

Upravo ovo blagdansko razdoblje je razlog zbog kojeg ekipa iz Redmonda već sada zadovoljno trlja ruke, budući da je došlo do značajnog rasta udjela Windowsa 10 u odnosu na ostale inačice tog sustava. Naime, prema statistikama GlobalStatsa, Windows 10 sada "drži" 12,4% desktop računala, što znači da se i ne baš proslavljena "osmica" povukla na treće mjesto na popisu s udjelom od 12,33%. Na samom vrhu liste još uvijek se nalazi nikad prežaljeni Windows 7.



Ako se pitate tko je glavni krivac za ovoliki rast "desetke", analitičari prst upiru u ovo blagdansko vrijeme u kojem dolazi do povećane prodaje desktop računala i prijenosnika koji dolaze s predinstaliranim Windowsima.

U svakom slučaju, Microsoft ovom "točkom na i" ovogodišnjeg poslovanja može zaključiti godinu koju ćemo vjerojatno najviše pamtiti po izlasku Microsoft Surface Booka, kompanijinog prvog prijenosnika.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti