17 godišnji pripravnici u Facebooku, Googleu i Twitteru zarađuju više nego prosječni Amerikanac

Sve velike kompanije od Facebooka, preko Applea, Twittera, LinkedIna i Airbnb-a, spomenimo samo neke, konstantno su u potrazi za novim talentima.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 09.07.2014. / 10:39

17 godišnji pripravnici u Facebooku, Googleu i Twitteru zarađuju više nego prosječni Amerikanac

Prosječna plaća u SAD-u iznosi 4,280 dolara, prema statistikama iz 2012. godine, dok prosječna plaća pripravnika u nekoj od kompanija smještenoj u Silicijskoj dolini iznosi prosječno 6,000 dolara uz besplatni smještaj, transport i hranu. 

Sve velike kompanije od Facebooka, preko Applea, Twittera, LinkedIna i Airbnb-a, spomenimo samo neke, konstantno su u potrazi za novim talentima. Umjesto da čekaju da završe svoje školovanje, ove kompanije nude pripravništvo mladim programerima i dizajnerima koji mogu steći bogato iskustvo radeći uz vrhunske stručnjake na odličnim projektima.  

Činjenica da su ove mlade snage više nego potrebne za budućnost ovih kompanija govore uvjeti kakve dobivaju pripravnici, pa je tako jedan od trenutno medijski najzapaženijih mladi Michael Sayman koji je sa svega 17 godina primljen na pripravništvo u Facebook. 

Sayman je izradio aplikaciju 4 Snaps, te je za njegove potrebe bio primoran koristiti Parse, kompaniju u vlasništvu Facebooka. Nakon što je aplikacija bilježila sve više korisnika, Parse je odlučio surađivati s Saymanom, s obzirom da nije imao novaca da plaća sve usluge. Njegov talent primijećen je u kompaniji pa su objavili blog post o njegovoj aplikaciji, da bi ubrzo ta priča stigla i do ljudi odgovornih za nove pripravnike, samim time i do Zuckerberga koji je osobno pozvao Michaela u Facebookovo središte. 

Njegova najveća želja je trenutno ispunjena, a programerski put tek je počeo. Michael je pun optimizma za svoje buduće projekte, te je čak istaknuo da ne misli pohađati fakultet ako mu se pruži prilika za rad u Silicijskoj dolini.  

Ovo je samo pokazatelj da godine danas nisu bitne, i da su klinci u mogućnosti zaraditi puno više novaca nego njihovi roditelji u cijelom svom životu, dokle god radili ono što vole. Istina je da je programersko znanje danas vrlo cijenjena branša, i svatko tko uloži trud u taj dio imat će dobre rezultate kad tad. 

Čudni su putevi današnji, i na kraju svake ovakve priče uvijek se vraćamo na osnove. Izradite nešto za sebe, pokažite to svijetu i otvorit će vam se brojna vrata. Ne čuvajte vaše radove “u ladici”.

Izvor Bloomberg

17 godišnji pripravnici u Facebooku, Googleu i Twitteru zarađuju više nego prosječni Amerikanac

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti