Prošle godine Google je najavio promjenu u uvjetima korištenja Google+ društvene mreže u kojima je navedeno da se Google može koristiti vašim imenom i slikom u svrhu ‘unaprjeđivanja oglasa’.

Stvar funkcionira na sljedeći način. Vaši prijatelji na Google+ moći će vidjeti vaše ime i sliku pokraj sadržaja kao što su recenzije koje podijelite ili reklame koje “lajkate” odnosno kliknete “+1”. Primjerice, vaš će prijatelj na Google+ moći vidjeti da ste dali ocjenu nekom albumu na Google Play stranici, a vaša bi se fotografija mogla pokazati i ukoliko ste kliknuli +1 na oglas nekog lokalnog poduzeća. Ovako bi to otprilike izgledalo:

3 jednostavna koraka koji će vas zaštiti od novih uvjeta korištenja na Google+

Ako ne želite da se vaša slika i ime prikazuje uz oglase, postoji način kako možete onemogućiti Googleu da se koristi vašim podacima. Vodič koji je napravio BusinessInsider pomoći će vam u rješavanju ove situacije.

1. Kada se prijavite na Google+ kliknite ne Home, nakon čega ćete iz izbornika odabrati ‘Settings’

3 jednostavna koraka koji će vas zaštiti od novih uvjeta korištenja na Google+

2. Dolje možete vidjeti Shared Endorsements opciju. Kliknite na Edit

3 jednostavna koraka koji će vas zaštiti od novih uvjeta korištenja na Google+

3. Na kraju ove stranice pronaći ćete kućicu prikazanu strelicom ispod. Ona mora biti isključena.

3 jednostavna koraka koji će vas zaštiti od novih uvjeta korištenja na Google+

Foto Lifehacker