"360 Lab Accelerator" podržava startup tvrtke u njihovom međunarodnom rastu

Europske tehnološke startup tvrtke dobit će kapital za rast u iznosu od 100.000 eura, pristup globalnim probnim tržištima i kupcima, trening koji vode vrhunski mentori te uredske prostore u Grazu i San Franciscu

Hrvoje Jurman Hrvoje Jurman | 25.09.2018. / 13:44

Dominik Renner, Martin Trink, Christian Vancea i Felix Uitz (Foto: 360 Lab) (Foto: 360 Lab)

"360° u 360 dana": Ovo je naziv novog međunarodnog akceleratorskog programa za obećavajuće europske tehnološke startup tvrtke. Sudionici programa dobit će kapital za rast i razvoj u iznosu od 100.000 eura, a renomirani mentori i ulagači podržat će ih u stjecanju uporišta u Europi i SAD-u te privlačenju poduzetničkog kapitala. Program, koji će se provoditi u Grazu i San Franciscu, sastoji se od tri faze i započet će u siječnju 2019. Najvažnija prilika koja će se nuditi je preseljenje u CoLab44 u Silicijskoj dolini, u neposrednoj blizini Facebooka, Googlea i ostalih tehnoloških kompanija.

Christian Vancea, predsjednik Uprave tvrtke 360 Lab: "U Europi postoji mnogo startup tvrtki koje uspješno razvijaju nove tehnologije ili poslovne modele, ali im nedostaje potreban know-how i infrastruktura za probijanje na međunarodno tržište. Iako postoje brojni programi inkubatorskog i akceleratorskog tipa, većina ih nije usmjerena na pružanje potpore u prijelazu iz faze ulaska na tržište u fazu rasta, što zahtijeva mnogo kapitala. Stoga nam je u 360 Labu cilj bio razviti akceleratorski program koji pokriva upravo ovo ključno područje. Odlučujući faktor za start-up tvrtke je činjenica da na raspolaganju imamo potreban kapital za daljnja ulaganja, kao i međunarodnu mrežu te time stvaramo značajnu dodanu vrijednost. '360 Lab Accelerator' otključava vrata međunarodnih tržišta i investitora za europske startup tvrtke.“

Martin Trink i Christian Vancea (Foto: 360 Lab) (Foto: 360 Lab)

Program je otvoren za tehnološke startup tvrtke u okviru područja trgovine, FinTecha, blockchain tehnologije, umjetne inteligencije, modela Softver kao usluga (SaaS), e-trgovine itd. Proces selekcije sastoji se od nekoliko faza. Prijave se mogu slati od 20. rujna do 18. studenog 2018. Na događanju koje će se održati 12. prosinca bit će izabrano pet startup tvrtki s najvećim potencijalom te će u siječnju 2019. započeti program u Grazu.

Tijekom prva četiri mjeseca, proizvodi i usluge startup tvrtki bit će prilagođeni zahtjevima tržišta i odabrat će se najučinkovitija metoda prodaje. Na kraju ove prve faze, startup tvrtke predstavit će svoj napredak zainteresiranim investitorima na "Demo danu". Ako ih uspiju impresionirati, ne samo da će biti u mogućnosti osigurati ulaganja, nego će i dobiti jedinstvenu priliku za dokazivanje u Silicijskoj dolini.

Slijedit će tri mjeseca intenzivnog rada u "CoLab44" u San Franciscu kako bi se pripremili za međunarodno lansiranje, slijedeći moto "što više korisnika ili prihoda, više poduzetničkog kapitala".

Martin Trink, voditelj u 360 Lab Acceleratoru: "Europskim tehnološkim startup tvrtkama nudimo strukturirani program koji im omogućuje razvoj njihovog poslovanja u Europi kako bi pronašli dodatne ulagače za njihovu međunarodnu ekspanziju, ušli na američko tržište, ponovili uspjeh u Europi i dobili sredstva od najpoznatijih svjetskih investitora poduzetničkog kapitala, sve u roku od jedne godine. Radujemo se brojnim inovativnim kandidatima iz cijele Europe koje možemo voditi i podržati na njihovom putu do uspjeha."

Prijave za "360 Lab Accelerator" mogu se poslati od 20. rujna do 18. studenog na www.360-lab.com .
 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti