4 razloga zašto ćete zavoljeti novi Večernji list

Večernji list ne treba puno predstavljati, svi znamo o čemu se radi, no ono što možda ne znate jest da stari dobri 'večernjak' priprema novi dizajn koji će svima olakšati čitanje.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 18.10.2013. / 14:13

4 razloga zašto ćete zavoljeti novi Večernji list

Večernji list ne treba puno predstavljati, svi znamo o čemu se radi, no ono što možda ne znate jest da stari dobri "večernjak" priprema novi dizajn koji će svima olakšati čitanje.

Nakon 10 mjeseci rada projekt redizajna je napokon došao k kraju, a znamo koliko je teško redizajnirati ovako velik portal, uvesti nove rubrike, a pritom zadržati koncept na koji su ljudi navikli. U nastavku vam donosimo 4 razloga radi kojih ćete zavoljeti Večernji list u novom ruhu. 

1. Responzivni dizajn

U vrijeme kada se sve više novosti čitaju na mobilnim uređajima, bilo da pričamo o tabletu ili smartphoneu, važno je pružati korisnicima brz i pregledan dizajn na mobilnim uređajima. Večernji list je tako prvi veliki news portal u Hrvatskoj koji će u potpunosti biti prilagođen za sve uređaje.

2. Potpuno novi Styria CMS sustav

Ako se pitate kakve vi veze imati s CMS-om, imate itekako. Naime, ako želite imati brze i relevantne vijesti, primjerice lokalizirane za vaš kraj, onda tu do izražaja dolazi nove funkcije CMS-a koji novinarima i urednicima Večernjeg lista omogućuje upravo to. Sadržaj će biti bogatiji te će biti prezentacijski efikasniji, primjerice galerije i video materijal će se moći istaknut, a sav sadržaj je modularan.

3. Naglasak na estetiku i preglednost

Glavni urednik portala Dario Markas kaže da su na samom početku projekta sjeli i realno pogledali današnji portal te ustanovili da je nepregledan, staromodnog dizajna i bez niza mogućnosti koje imaju neke hrvatske stranice i posebice neki svjetski news portali. 

4. Prije svega, fleksibilnost

Novi portal će ekipi portala Večernjeg lista omogućavati da sadržaj prezentira na čitav niz atraktivnih načina. Primjerice imat će nekoliko varijanti članaka pa će jedan biti za pisanje raznih top-listi, drugi za dva sučeljena mišljenja, treći za praćenje događaja u tijeku, četvrti za recenzije...


Predstavljanje novog portala Večernjeg lista očekuje se kroz koji tjedan, a dotad ćete moći čitati i o ostalim novitetima iz projektnog tima. 

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti