5 stvari koje niste znali da Samsung Galaxy S5 ima

Ok. Odlučili ste stari smartphone zamijeniti novim, posegnuti u džep, potpisati ugovor i počastiti se novim Samsungom S5 (izgleda kako su riječ Galaxy svi počeli izbacivati).

Saša Fišter sasa@zimo.co | 24.04.2014. / 08:59

5 stvari koje niste znali da Samsung Galaxy S5 ima

Ok. Odlučili ste stari smartphone zamijeniti novim, posegnuti u džep, potpisati ugovor i počastiti se novim Samsungom S5 (izgleda kako su riječ Galaxy svi počeli izbacivati).

Samsungov S5 pokupio je dosta medijske pažnje, što i ne čudi jer uređaj spada u sam vrh kada pričamo o smartphoneima. Ako otvorite bilo koju stanicu sa Samsungom S5 vidjet ćete standardne karakteristike, 16MP kamera, 5.1 FHD Super AMOLED zaslon, čitač otisaka prstiju, ugrađen senzor za čitanje otkucaja srca i ono što će svakoga oduševiti jest činjenica da je uređaj potpuno vodootporan, tako da nećete imati problema ako vam padne u vodu ili ga slučajno polijete.

No kao i svaki drugi uređaj tako i S5 dolazi s puno mogućnosti koje je nemoguće spomenuti u prezentaciji ili na početnoj stranici, pa smo tako malo prekopali web i pogledali što se to sve skriva iza ranije spomenutih mogućnosti, pa krenimo redom.

1. Možete koristiti običnu olovku i pisati po ekranu

Naime, S5 ne dolazi sa stylusom, no uređaj podržava pisanje olovkom, što znači da možete unijeti informacije u uređaj pišući po ekranu najobičnijom olovkom. Kako biste omogućili ovu značajku, trebate ići na Settings, zatim na Display i kliknuti na “Increase touch sensitivity”.

2. Privatizirajte fotografije koje ne želite da budu dostupne na vašem uređaju

Ako imate fotografije vaše kreditne kartice, putovnice, ljubavnice ili ljubavnika ili ne daj bože vaše golišave fotografije ili snimke, potrebno je sve to pohraniti na sigurno mjesto. Samsung S5 nudi mogućnosti privatizacije sadržaja, pa tako trebate prvo uključiti Private mode iz Settingsa, postaviti šifru i odabrati sadržaj koji želite staviti “pod ključ” tako da držite prst na recimo slici, odaberete “menu” i u gornjem desnom uglu kliknete na “Move to private”. Nakon toga se vratite na Settings-Private mode i isključite tu opciju. Sav vaš privatni sadržaj će nestati (a pojavit će se ako ponovo uključite Private mode), no nikako nemojte zaboraviti šifru.

3.  Uključite mogućnosti korištenja kamere na zaključanom zaslonu

Zamislite se u situaciji da šećete ulicom i vidite super automobil koji želite poslikati. E sad, dok vi izvadite mobitel iz džepa, otključate ekran, pokrenete aplikaciju za slikanje, auto već ode. Kako vam se to ne bi dogodilo, Samsung vam omogućuje da na S5-ici omogućite pristup fotoaparatu bez da otključavate ekran, čime ćete uštedjeti na vremenu, i na kraju imati sliku dobrog auta. Sve što trebate jest uključiti “Camera shortcut” u Settings - Lock Screen, nakon čega će vam se na zaključanom ekranu, u donjem desnom uglu, prikazati nova ikona fotoaparata.

4. Postavite prioritetnu listu dolaznih poruka

Ako često šaljete poruke, onda vjerojatno znate da je teško držati red među njima. One važne poruke se lako zagube u hrpi drugih, ne tako bitnih poruka. Uz pomoć “Priority Senders” funkcije, možete podesiti vaš inbox da na samom vrhu prikazuje poruke od prioritetnih pošiljaoca. Sve što trebate jest u vašim porukama kliknuti na ‘+’ te odabrati Priority Sender gdje možete dodati maksimalno 25 ljudi.

5. Okrenite uređaj kad slušate glazbu koja vam odgovara

Jedna od stvari koje mene osobno frustrira kad slušam glazbu, jest loš odabir nakon pjesme koja mi je ušla u uho. Čovjek taman uđe u groove, i takva stvar me totalno izbaci iz takta. Samsung S5 nudi jednu zanimljivu mogućnost, pa tako kad naiđete na dobru pjesmu, okrenite uređaj i on će vam prikazati relevantnu glazbu prema onome što trenutno slušate, a koja se određuje na temelju informacija poput žanra, mooda, izvora, itd. Dakle, što više pjesama na vašem uređaju imate, to ćete relevantniju glazbu slušati.

5 stvari koje niste znali da Samsung Galaxy S5 ima Sve u svemu, Samsung S5 nudi zaista dobre mogućnosti, a isprobati ih možete tako da postanete vlasnik jedne S5-ice. Ako se pitate kako postati vlasnik, odgovor je vrlo jednostavan. 

Odete u VIP i za 299kn jednokratno + 100kn mjesečno za uređaj možete dobiti S5-icu. Spomenimo samo da se cijena uređaja odnosi na jednokratnu naknadu + mjesečnu otplatu uz trajni nalog i ugovornu obvezu na 24 mjeseca.

Više informacija saznajte na službenim stranicama Vip-a.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti