7 načina kako napisati duže poruke na Twitteru

Jeste li ikada imali potrebu da na Twitteru napišete nešto više i duže, ili nekome nešto probate objasniti ili ući u razgovor s njime?

Zimo Zimo Damjan Tomšić | 21.12.2010. / 10:59

7 načina kako napisati duže poruke na Twitteru

Jeste li ikada imali potrebu da na Twitteru napišete nešto više i duže, ili nekome nešto probate objasniti ili ući u razgovor s njime?

Ovdje ćemo vam pokazati kako na Twitteru napisati poruke  duže od maksimalno dopuštenih 140 znakova i kako ih možete uspješno objaviti na svome  Twitter profilu.

Također ćete saznati kako vrlo brzo i lako napraviti svoju chat sobu u kojoj možete uključiti svoju web kameru i mikrofon  i pozvati svoje prijatelje u nju.

Za ovo postoje različiti alati, a mi ćemo vam ovdje prikazati njih par koje bi trebali pogledati. Svi ovi alati su besplatni za korištenje te omogućuju jednostavnu prijavu putem naših postojećih računa društvenih mreža. U nastavku pregledajte, isprobajte i iskoristite ove besplatne alate koji vam se nude.


1. Twitlonger


Twitlonger

Twitlonger je stranica na kojoj možete napisati tekst veći od 140 znakova i objaviti ga na Twitteru. Na samoj stranici postoji brzo prijavljivanje sa našim Twitter računom. Kad se prijavimo jednostavno u polje za upis teksta upišemo naš veći tekst i kliknemo na gumb „Post“. Na našem Twitter profilu tada će se objaviti kratka poveznica koja će voditi na Twitlonger stranicu i na naš tekst.

Twitlonger je vrlo jednostavan i koristan za korištenje. Sama stranica ističe da naše postavke privatnosti ne vrijede na Twitlongeru i preporučuje da ne koristimo njezinu uslugu za slanje direktnih poruka drugim korisnicima. Također postoji više povezanih Twitter web i mobilnih aplikacija koje direktno podržavaju Twitlonger, a to su: TweetList, Twizzle (iPhone/iPod Touch), Twitepad (iPad) i Touiteur (Android).


2. JumboTweet


JumboTweet

JumboTweet je web klijent za duže Twitter poruke. Isto kao i kod Twitlongera, ovdje se možemo prijaviti sa postojećim Twitter računom i možemo početi pisati koliko nas je volja. Vrlo je jednostavan i još omogućuje opciju vidljivosti poruka i na JumboTweet toku (eng. feed) poruka.


3. EzTweets


EzTweet

EzTweets je Twitter web klijent koji omogućuje objavljivanje duljih poruka, na način da ih razdijeli u više poruka od 140 znakova i objavi istovremeno na našem Twitter profilu. Ovo možda i nije najbolji način, ali ako se želimo držati samo Twitter domene ovo je način na koji to možemo brzo učiniti i naravno ne pretjerujmo onda sa tekstom. Također ovaj klijent omogućuje i dijeljenje sadržaja na Facebook profil.


4. TinyPaste


Tinypaste je vrlo zanimljiv Twitter web klijent koji ima mogućnost uređivanja teksta, umetanja slika i video sadržaja. Za njega nije potrebno registriranje, ali sama stranica nudi i tu mogućnost. Uređivanje teksta vrši se pomoću koda koji se unosi putem ikona iznad polja za unošenje teksta, a tokom unošenja možemo i napraviti preptpregled izgleda naše poruke.

TinyPaste

Vrlo zanimljiva opcija koju nudi Tinypaste je zaštita naših poruka pomoću lozinke. Dakle, onaj tko tko nema lozinku, neće moći pročitati naš tekst. Druga zanimljiva mogućnost je i samouništenje poruke nakon određenog vremena, a koje možemo birati iz padajućeg izbornika također na dnu polja za unošenje teksta. Kada završimo sa tekstom, kliknemo na gumb „Submit“ i dobit ćemo skraćenu poveznicu na naš tekst koju možemo pregledati.

Ako kliknemo na pregled ove poveznice, vidjet ćemo naš tekst, a i otkriti će nam se gumb za dijeljenje sadržaja na Twitter ili Facebook, gumb za spremanje teksta na naše računalo u obliku tekstualne datoteke i drugi. Sve u svemu Tinypaste je vrlo zanimljiv i bogat opcijama, a nudi i dodatak za Firefox preglednik koji omogućuje brzo kopiranje i objavljivanje označenog teksta.


5. XLTweet


XlTweet

XLTweet je sličan Tinypasteu, ali sa manje opcija. Omogućuje nam pisanje dužih poruka u HTML formatu. Kada napišemo poruku sve što trebamo napraviti je kliknuti na gumb „Tweet this“. XLTweet će tada napisati u prvih 120 znakova prvi dio naše poruke, a ostalo će biti kratka poveznica na našu poruku na XLTweetu.


6. Tinychat


Tinychat

Tinychat nam omogućuje vrlo brzo komunikaciju putem chat soba, koje se mogu jednostavno i brzo pretvoriti u video ili audio konferencijske sobe. Tinychat ne zahtjeva registraciju, a možemo se prijaviti preko našeg Twitter, Facebook ili Mysapce računa. Jednostavno upišemo naziv sobe i Tinychat će objaviti Twitter ili Facebook poruku na poveznici na našu sobu u kojoj smo mi glavni administrator.

Sobu možemo zaštiti i lozinkom tako da joj nitko bez odgovarajuće lozinke ne može pristupiti. Tinychat je vrlo zanimljiv jer omogućuje brzu razmjenu informacija bez potrebe instaliranja određenih programa za brzo dopisivanje ili nekih velikih konferencijskih alata.


7. Tinywrite


Tinywrite

Kao šećer na kraju ostavili smo Tinywrite, dijelo hrvatskih autora o kojemu smo već pisali u trenutku njegova izlaska na web. Tinywrite omogućuje jednostavnu objavu sadržaja unosom naslova, teksta i klikanjem na gumb 'Publish'. Nakon toga dobit ćemo jednu kratku i dugu poveznicu na naš tekst, a nju možemo podijeliti preko većine društvenih mreža.

Tako će Tinywrite za objavu na Twitteru izbaciti naslov teksta i poveznicu na sam tekst na Tinywriteu. Tinywrite je odlično rješenje za brzu objavu teksta na gotovo svim društvenim mrežama.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti