8.izdanje Shift konferencije – powered by ICT Županija opravdalo sva očekivanja

Shift je konferencija koja se ne propušta - svake godine donosi neprocjenjivo iskustvo i prilike za poslovni razvoj developer profesionalaca i entuzijasta.

Martina Čizmić | 31.05.2019. / 17:40

Shift konferencija - powered by ICT Županija (Foto: Shift)

Osmo izdanje Shift konferencije – Powered by ICT županija je u splitskom Radisson Blu hotelu u dva dana okupilo čak više od 1 500 sudionika iz cijeloga svijeta te 25 govornika iz nekih od najjačih IT tvrtki kao što su Google, Shopify, Amazon, Xbox, eBay, Slack, Minecraft i mnogih drugih uspješnih tvrtki.

Ove godine program konferencije fokusirao se na otkrivanje najnovijih tehnologija i tehnika te diskusiju o najvećim trendovima developer industrije. Paralelno sa zanimljivim predavanjima održavale su se radionice koje su kao i predavanja bile popunjene tijekom oba dana. Radionice su bile odlična i jedinstvena prilika za sve mlade entuzijaste i stručnjake da na licu mjesta nauče te isprobaju neke od najnovijih i vrlo uzbudljivih tehnologija koje trenutno vladaju svijetom developera.

Sudionici su imali priliku poslušati, ali i upoznati neke od najvećih stručnjaka i inovatora u svijetu tehnologije, među kojima se svakako ističe Boyd Multerer koji je svima poznat kao osnivač jedne od najpopularnijih gamerskih platformi – Xbox Live. Iza sebe ima bogato iskustvo na području tehnologije te je svim sudionicima pokazao kako svatko na početku karijere ili stvaranja novih projekata može naići na poteškoće, ali i uspješno se suočiti s njima: Najveći izazov tijekom kreiranja Xbox Live platforme je bio u tome što zapravo nismo znali što radimo. To sada zvuči čudno, ali je istina. Mnogo toga smo morali smišljati usput - nešto bi funkcioniralo, a nešto ne. A danas Xbox Live broji čak 64 milijuna aktivnih korisnika. Također, na svojem predavanju predstavio je nekoliko načina iskorištavanja igraćih konzola te objasnio kako oni upućuju na nove vrste sigurnosnih problema s kojima ćemo se suočavati u bližoj budućnost.

Shift konferencija - powered by ICT Županija (Foto: Shift)

Teško je izdvojiti favorite kada se radi o iznimno respektabilnoj skupini govornika, no još jedno od predavanja koje je sigurno izazvalo veliki interes sudionika održala je Tiffany Tse koja radi u kanadskom kralju e- trgovine Shopify-u kao Developer Advocacy Lead. Na svojem predavanju otkrila je sudionicima mnoge tajne vezane za tijek poslovnog razvoja Shopify-a te tehnike koje su koristili kako bi prilagodili unutarnje i vanjske sustave za razvoj uz nekoliko primjera i studija slučaja o pristupačnosti koje koriste svakodnevno. Tiffany Tse još jednom je potvrdila koliko su korisne konferencije poput Shifta te zašto i sama voli sudjelovati na njima: Mnogo toga se može naučiti kroz predavanja, ali i kroz networking te izgradnju kvalitetnih odnosa s govornicima i drugim sudionicima konferencije. Dobila sam mnogo poslovnih prilika zahvaljujući ljudima koje sam upoznala na konferencijama; bez obzira radi li se o govornicima ili sudionicima, uvijek postoji nešto što možete naučiti!

Od spontane ideje za organizaciju prvog Shifta do danas, konferencija je izrasla u neočekivano veliki, ali očito iznimno potreban IT projekt u Hrvatskoj, ali i na cijelom području jugoistočne Europe. Kontinuirani rast konferencije te posjećenost predstavnika nekih od najvećih svjetskih tvrtki samo su jedan od pokazatelja neprocjenjive vrijednosti koju konferencija donosi svim sudionicima.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti