9 razloga zašto je Vernee Apollo Lite izvrstan pametni telefon

Nedavno predstavljeni novi uređaj iz Verneea — Apollo Lite već je pokupio svoje prve simpatije, evo zašto.

Saša Fišter sasa@zimo.co | 01.06.2016. / 21:07

Slika nije dostupna (Foto: Zimo)

Vernee, mlada kompanija koja je vrlo agresivno krenula na tržištu mobilnih uređaja, već iza sebe pokazuj dobre rezultate i vrlo dobro razrađenu strategiju poslovanja. Jedna je od rijetkih kompanija koja na tržište kreće vrlo pametno i bez prevelike žurbe, a opet sve vrlo smisleno.

Njihov novi uređaj Apollo Lite je jedan od onih o kojem će se još dosta pričati, a u nastavku je i 9 razloga zašto je tome tako.

1. Kombinacija tehnologije i umjetnosti

Kombinacijom lijepo dizajniranih linija, te spoja zaobljenih površina pokazuje detalje na koje se pazi u ovom 5.5 inčnom kućištu. 

2. Helio X20 procesor

 

Vernee je vrlo ponosan što njihov Apollo Lite u sebi ima ugrađeni Helio X20, 64 bitni procesor, koji za razliku od svog prethodnika postiže 100% bolje performanse. Tehnologije tri procesorska klastera, X20 može pravilno rasporediti zadatke za optimalne performanse i produženi vijek trajanja baterije. Ovdje je i 4GB RAM-a te 32GB interne memorije proširive do 128GB.

3. Type-C

 

 

Ovaj tip konektora postaje standard na svim modernim pametnim telefonima, a glavna karakteristikama mu je što na obje strane ima isti konektor, te podržava digitalni izlaz za glazbu.

4. Kamera

Opremljen dvostrukom ISP i dinamičnom dubinom polja, Apollo Lite-ova kamera je dizajnirana da nudi ono najbolje. Proizvedene u Samsungu, prednja (16MP) i stražnja (5MP) kamera mogu snimati u 4K video rezoluciji, te kombinacijom ISOCELL tehnologije, te ostalih senzora za svjetlost omogućuju odličnu kvalitetu čak i u lošim svjetlosnim uvjetima.

5. Sharpov zaslon

Sharp IGZO zaslon je svojevrsna konkurencija Samsungovim AMOLED zaslonima, osim što je ovaj lakši, tanji i troši manje energije, te ujedno i štiti vaše oči zahvaljujući pametnom podešavanju svjetlosti.

6. Čitač otisaka prstiju

Ovaj senzor koji se nalazi na pozadini uređaja može osjetiti jačinu pritiska, te čita u svih 360 stupnjeva u svega 0.1s. Senzor nudi i još nekoliko mogućnosti kao što su “buđenje” ekrana, zaključavanja aplikacija i još mnogo toga.

7. Brzo punjenje

Baterija od 3180mAh izrađena je da drži jedan puni dan korištenja uređaja, no uz Quick charge tehnologiju za 10 minuta možete imati napunjeni uređaj za sat vremena razgovora, dok za 30 minuta punjenja baterija će biti na 50%.

8. Podrška

Apollo Lite ima podršku za Dual SIM, LTE 4G+ mrežu s maksimalnih 300mps.

9. Vernee OS

Iako trenutno uređaj ima instalirani Android 6.0 OS, kompanija će nuditi mogućnost nadogradnje na Vernee VOS, operativni sustav namijenjen Vernee pametnim telefonima s dodatnim mogućnostima.

Za kraj, spomenimo kako je cijena uređaja 230 dolara.

Još brže do najnovijih tech inovacija. Preuzmi DNEVNIK.hr aplikaciju

Vezane vijesti

Još vijesti